-->

Pages

04/06/2012

LAATTALATTIATHuhhuijjaa, mikä urakka takana! Tai no melkein, vielä on yksi makuuhuone saumasuojaamatta. Päällystimme  kaikki asunnon lattiat laatalla, mikä tarkoittaa eksponentiaalista määrää saumoja. Koitin olla kaukaa viisas ja  kyllästyttää huokoiset saumat suoja-aineella ennen ensimmäisen punaviinilasin kippautumista. Uhmasin kaikkia varoituksia ja käytin ainoastaan vaaleita saumavärejä. :] Laatat ovat onneksi sen verta tummempia, että pieni sauman patinoituminen tekee kokonaisuudelle vain hyvää.

Lattiapinnoilla on kolmea erilaista laattaa: 5x5-mosaiikkia vessassa, ruskeanharmaata 10x10-laattaa kosteissa tiloissa (kuvia myöhemmin) ja puukuosista suurta laattaa kaikialla muualla. Värimaailma on skandinaavinen ja luonnonläheinen ja toivottavasti myös hyvin aikaa kestävä.

8 comments :

 1. Todella kauniita laattoja teillä! <3 Viisasta tuo saumasuojan käyttö. Meillä on myös valkoiset saumat ja jotain tarttis tehdä, sillä alkaa näyttää rumalta. No onneksi laatan tehopesu toimii aika hyvin ja jos sitten sais aikaiseksi vetää myös tuon saumasuojan. Urakka on vaan melkoinen, sillä meilläkin koko alakerta laattaa ja saumoja riittää...Harmittaa, että jäi silloin muuttohässäkässä tekemättä... :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Urakka tosiaan on melkoinen, jos on käyttänyt laajalti laattaa. Meillä tosiaan ei mitään muuta materiaalia olekaan lattioissa, eli voit vain kuvitella saumojen määrän. Onneksi tuo puulaatta on sentään niin suurta, että saumoja on suhteessa vähemmän kuin muissa tiloissa.

   Delete
 2. Todella upealle näyttää. Mistä tuo teidän puukuviolaatta on? Herkullisen sävyinen! Meilläkin vaaleat saumat (mm. keittiössä) ja suoja-aineella vedettiin. Ainakin vielä 4kk jälkeen hyvässä kunnossa, eli on vaivan arvoista :) Tsemppiä urakkaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Mahtavaa, toivottavasti meilläkin tepsii. Nyt urakka onneksi suoritettu kokonaisuudessaan. Laatta on K-raudan valikoimasta.

   Delete
 3. Kaunis vaalea värimaailma teille tulossa. Puulaatta puulattian sijaan on kiva idea. Kertoilehan sitten, miltä laattalattia tuntuu pidemmän ajan käytössä. Kaunis uusi blogi sinulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Ainakin toistaiseksi ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä tähän valintaan. Pitääpä raportoida muutaman kuukauden jälkeen tunnelmia.

   Delete
  2. toi puulaatta on kyllä todella kaunis!!!

   Delete
  3. Kiitos Lattenainen. <3

   Delete