-->

Pages

17/07/2012

ASUNTOMESSUTILITYSTänä kesänä kokonaisvaltaiset oooh-elämykset jäivät puuttumaan. Talot olivat suuria ja hienoja, mutta tunnelma useissa keittiöissä ja olohuoneissa jäi haljuksi. Kaipasin kodikkuutta. Odotin näkeväni enemmän omaperäisiä sisustusideoita. 

Kiinnitän kodeissa huomioni - niin messuilla kuin muutenkin - yksittäisten elementtien sijaan tunnelmaan. Monesta hulppeasta linnasta löytyi mielettömän upeita yksityiskohtia, mutta silti olisin muuttanut mieluiten 139,5 neliöiseen Villa Harmonyyn (nro 21). Tämän kodin yleistunnelma oli lämmin ja värimaailma nimensä mukaisesti harmoninen. Tässä villassa tuntui elämä.  

Näitä odotin näkeväni:
- Marmoria, travertinia ja saman henkisiä laattoja
- Luonnonläheisiä, lämpimiä sävymaailmoja, mustavalkoisen väistymistä
- Modernia designia ja huonekaluja
- Värejä muuallakin kuin lastenhuoneissa, kirkkaita ja pastelleja ilotteluja
- Apteekkipulloja, ruskeaa ja terrakottaa keramiikkaa
- Kierrätettyä mummolatavaraa
- Ryijyjä ja muita vanhanajan seinäkoristuksia
- Teollista sisustussuuntaa, betonia, metallia
- Viimeisteltyjä unelmapihoja
- Omaperäisiä sisustusideoita

Näitä näin:
- Betonia
- Betonia, betonia, betonia, betonia
- Korkeakiiltoista valkoista, mustaa, harmaata
- Modernia designia ja huonekaluja
- Virkattuja mattoja (paljon, useita, joka puolella)
- Valkoisia ja kimaltavia laattoja
- Tribaali-, kukka, metalliefekti- ja salmiakkiruututapetteja
- Puuttuvia listoja, rappauksia ja muuta huolimatonta viimeistelyä
- Siirtonurmikkoa ja havuja

Olin melkein kyllästyä betoniin ja virkkuumattoihin. Ferm Livingin ruututapetit ihastuttivat edelleen, vaikka olenkin jo huomannut orastavaa kyllääntymistä geometriaan (vain orastavaa, huomaa edellinen postaus). Jotta en kuuloistaisi kokovartalokyynikolta, tässä vielä muutamia kokokohtia messuilta kuvien muodossa. Eikä muuten ole sattumaa, että osa kohdista on nähty jo useassa muussa blogissa - värejä oli käytetty läpi linjan kovin hillitysti lumoavia lastenhuoneita lukuunottamatta.


Nämä hurmasivat:
1 ja 2) Finlaysonin sisustama Jämerä-Loft 1 (nro 31) oli yksi messujen viimeistellyimmistä kohteista. Toiseen kerrokseen oli rakennettu todella inspiroiva työhuone - tämäntyyppisen mood boardin haluaisin rakentaa itsellenikin.
3) Lähes kokobetonisen Casa Forten (nro 37) sisustusratkaisuissa oli eniten uutuusarvoa. Seinältä löytyivät tamperelaisen taiteiljan, Carita Bergin, maalaamat upeat kanvastaulut.
4 ja 5) Kohteessa Talo PikkuPuu (nro 35) ihastuttivat Fida-lähetystorilta löydetyt tyynynpäälliset ja lastenhuoneen värikkäät sisustuselementit.
6) Lakka Kivitalo HausKaks (nro 10) piti sisällään oikeasti hauskoja sisustusideoita, muiden muassa ruokailuryhmän eriväriset pinnatuolit ja keittiön limenvihreän alatason.

Mitä fiiliksiä messuista? Jaatteko ajatuksia vai ollaanko eri mieltä?

16 comments :

 1. Hei, luin ilolla terveisesi asuntomessuilta ja olet niin oikeassa...tuntuu välillä, että kaikki menevät samojen trendien perässä ja ihanat , rehevät, persoonalliset yksityiskohdat häviävät...en itse ole ns.''värien'' ihminen, vaan enemmänkinkin sitä valkoista mustalla maustettuna, mutta, että kaikki on sitten sitä samaa, esim. betonia, betonia, betonia...Kiitos sinulle kirjoituksestasi ja kuvistasi. Terv. lukijasi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Persoonallisia yksityiskohtia nimenomaan kaipailin, mutta aika tavanomaisia kaluste- ja somistusratkaisuja oli tarjolla. Lisäksi pintamateriaalivalinnat toistivat huomattavan paljon viimevuotisia trendejä. Toki poikkeuksiakin oli, mutta yleisvaikutelma oli tämänsuuntainen. Kiva, kun tulit piipahtamaan. :)

   Delete
 2. Kiva päästä messuille näin kuvien muodossa. Ehkä juuri edellisten vuosien useampien pettymysten takia en ollut tänä vuonna halukas lähtemään messuille ystäväni tätä kysyessä. Ainahan siellä toki on jotain kivaa, hienoa ja kekseliästä, mutta itseäni pännii usein typerät käytännönratkaisut. Toki talot on saatettu tehdä juuri asukkaiden toiveiden mukaisesti, mutta joskus tuntuu, että vaikkapa materiaaleihin ja valaistukseen on uhrattu enemmän aikaa kuin joihinkin olennaisempiin arkipäivän ratkaisuihin huoneiden sijoittelusta säilytystiloihin tms. Tai sitten vain minä henkilökohtaisesti koen ne asiat puutteina. Ja ärsyttää, kun jollain on mahdollisuus rakennuttaa hulppea talo, mutta sitten sitä ei (mielestäni) ole mietietty loppuun asti. :D

  Villa Harmony näyttää kyllä ihanan harmoniselta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänä vuonna harmitti useamman asukkaan puolesta järjettömän epäsiististi viimeistellyt pinnat. Työmiehillä oli tainnut tulla tulipalokiire. :/ Jos et mene visiitille, niin Hunajaista-blogissa oli mielestäni hyvä kuvakollaasi kohteista: http://rappimamma.blogspot.fi/2012/07/ihan-mahroton-maara-kuvia.html

   Delete
 3. Tsekkasin lehtien jutut messuista ja toinen toistaan olevia kopioita näytti olevan.. Vähän sama kuin muotibloggaajilla kaikilla on kultainen MK kello ja LV veska.. Niin sitä betoniabetoniabetonia tuntui olevan hitusen liikaa.. Toisaalta ehkä se betoni korvaa puunvärisiä paneeleja, mutta.. Onkohan niin kiva katsastaa samanlaisia koteja. No joo, ehkä olen liian asennoitunut, hehe. Tuo puulavasohva on aika bueno muuten, )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eivät livenä onneksi ihan kopioilta vaikuttaneet, mutta samoja ideoita oli kyllä hyödynnetty useampaan otteeseen. Tämä taitaa tietenkin olla väistämätöntä, kun usea perhe ja pariskunta suunnittelee kotia yhtäaikaa sen hetkisten trendien vieminä. Ihan kivoja juttuja, mutta rohkeita uusia tuulia olisin halunnut nähdä enemmän.

   Delete
 4. Itse olen pohtinut, että löydänkö aikaa messuille tämän vuoden loma-ohjelmasta ja tiukkaa tekee. Nyt, kun luin ajatuksiasi messuilta, taidan jättää ne väliin, enkä väkisin sullo kalenteria täyteen. Tuntuu, että en ole vuosiin saanut mitään irti messuilta ja sisustuksen puolella kaipaan hieman toisenlaisia ideoita.

  Vaikka pidänkin mustavalkoisesta, alkaa se pikku hiljaa tulemaan uloskorvista. Kaipaan muutenkin mustavalkoisen dynamiikan oheen muita värejä, ja aivan kuten tuolla aikaisemmassa kommentissa huomioitiin - valkoisessa on useita sävyjä. KIvoja värikkäitä kokonaisuuksia olet kuitenkin onnistunut löytämään.

  Ja, oih ne apteekkipullot :) Luulenpa, että en ole ainoa joka etsii niitä ensi syksynä kirppiskierroksilta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vähän kehnonlaiseksi jäi tämän vuoden anti kieltämättä. Persoonallisempia ideoita löytyy sisustusblogeista vaikka millä mitalla. :) Meilläkin on melko paljon mustaa, valkoista ja puuta. Silmä alkaa jo kaivata värejä!

   Delete
 5. mua harmittaa ihan hulluna et en menny 31:sen yläkertaan...syynä ryysis...ois pitäny tulla takaisin sen hälvettyä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ou nou. Se oli ihana. Onneksi sitä on kuvattu tosi kattavasti blogeihin.

   Delete
 6. Olen katsellut kohteita vain lehtien sivuilta ja samat kommentit tulleet esille! Ja erityisesti ihmettelen, miksi ekologisuutta ei ole painotettu enempää. Lisäksi myös yhdyn kommmenttiisi, että omaperäisyys puuttuu! Monien blogien sisustus / kuvat omista kodeista paljon paljon parempaa katseltavaaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen niin samaa mieltä tuosta viimeisestä, blogipäivityksistä löytyy paljon enemmän ihania ideoita. Ekologisuutta oli mukana, mm. ekopihoina, joissa kasvateltiin jo lähiruokaa kovaa kyytiä -> jääneet ehkä hieman taka-alalle uutisoinnissa.

   Delete
 7. Kyllä ne harvoin ne ooh-elämykset jää asuntomessuilla näkemättä mielestäni.... Ei siellä vain uskalleta tehdä persoonallisia ratkaisuja. Massaa ja trendejä vain. Valitettavasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, ehkä omat odotukset olivatkin vain vähän liian korkealla.

   Delete
 8. Kiva blogi sulla ja hyviä huomioita sisustusmaailmasta!

  ReplyDelete