-->

Pages

18/07/2012

IHAN POIKKI


Eilen oli taas niitä päiviä, kun savotta nimeltä uusi koti ahdisti ja kunnolla. Tuo armoitettu tekemättömien nakkien lista. Supistuu, muttei lopu.    

Tajuttiin siinä samassa, ettei olla käyty tämän loman aikana kertaakaan patiolla. Ei olla oltu Lintsillä, Korkeasaaressa, Suomenlinnassa, ei Tukholmassa, Oulussa tai muissa kesän vakiokohteissa. Onneksi on satanut koko ajan vettä, niin ei ole harmittanut niin paljon. Miksi sitä ylipäätään aina haahuilee sen perään, mitä ei ole tai tee? Onko lomalla pakko käydä Lintsillä? Ensi kesänä varmaan muistellaan kaihoisasti, kuinka romanttista oli puuhastella neljä viikkoa yhtä kyytiä uuden kodin parissa.  

Loma alkoi terävästi viikon pihatalkoilla: lapioita lyötiin kivenmurikoihin aamusta iltaan. Kops vaan, oli vähän raskaampaa kuin ajattelin. Viime viikolla ruuvattiin terassin tolppaa, varastohyllyä, vaatekaappia ja purettiin, siivottiin ja sisustettiin. 

Lomaviikko kolme. Ollaan jo nakkilistan loppupäässä, mutta miten kävi? Ei jumankeuta saada enää mitään itsestämme irti. Totaalinen projektiuupumus päällä. Ja voi pyhä sylvi, kyse on enää siitä, että pitäisi ostaa uusi imuri, laittaa koukkuja seinään, löytää sopiva tv-taso tai palauttaa sovituksessa käväissyt villamatto takaisin antiikkihalliin. Suomalainen Sisu, kussa olet?  

Verensokerit ponnahtivat illansuussa nousuun, kun pääsimme käärimään tortillalettuja ensimmästä kertaa uuden ruokapöydän ääreen. Uskomaton fiilis puolentoista kuukauden coctail-ruokailun jälkeen. Täytyy sanoa, että ihanan urheasti kaikki sukulaiset ja kaverit ovat vakuutelleet, ettei haittaa, vaikka sisustus on vähän vaiheessa. Ovat istahtaneet ruokalautasen kanssa lattialle tai sivuuttaneet keskustelun terassinpöydälle (ja naamaan) tihkuvasta kesäsateesta. Taidan hakea Guinnessin ennätysten kirjaan kategoriassa "vieraiden kestittäminen ilman kalusteita". 


Kyllä tämä tästä. Uusi päivä, uusi kahvikuppi ja parempi mieli. Edes äskeinen kupin kaatuminen tähän ei saa lannistumaan. Lisäsin No home without you:n Facebook-sivuille jo ensimmäisen kuvan uudesta pöydästä ja lisää otoksia tulossa blogin puolelle vielä tällä viikolla.

Avautuminen loppu.

14 comments :

 1. Voi ei, tiedän niin tunteen. Mutta me päätettiin muuton jälkeen, että nyt otetaan vähän aikaa rennosti -yhtään naulakkoo tai uupunutta listaa ei naputeta yhtään mihinkään! Viime viikolla saatiin vasta koko suihku paikoilleen. Ja saunaan jakkara, ettei tarvi metriä ponkasta saunan lauteille. Mutta hyvin oon tukkani pessy käsisuihkulla ja vielä on jalka taipunu lauteelle ilman jakkaraa :) Että kyllä ne kerkee.

  Nimim. kodarin kaapeista puuttuu vetimet, ja välitilan laattaa ei oo kukaan jaksanu samaiseen huoneeseen vaivautua laittamaan..

  /T

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos T, tämä tieto helpotti. Ei olla siis täyslusmuja, vaan reaktio on normaali. :]

   Delete
 2. inspiroivia kuvia! ihanan uutta ja raikasta! ja mikä kisulikin vielä! me ei olla muutettu minnekään, mutta tekemättömien nakkien lista on mielessä. nyt kun saavuimme lomareissulta, olisi niihin tartuttava...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uutta, raikasta ja ihanan keskeneräistä. :P Ja kisuli. Penteleen nakit, viuhuvat joka puolella.

   Delete
 3. voi, tsemppiä loppurutistukseen! Voin tuntea tuon kisaväsymyksen! Vähän kuin töissä oleminen just ennen lomaa; mitään ei enää jaksais. Paras otus tuo tassumies, meidänkin kisu löytää aina uusia koloja minne asettua torkkumaan:) Ja ehdoton lemppari: "kussa oot?" Nauroin ääneen. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, sitä todella nyt tarvitaan.. Heh, joo Tassumies löysi kissan mentävän kaapin saman tien.

   Delete
 4. Mäkin päätin muuttaessani tähän nykyiseen kotiini että isompien remontointien jälkeen huilaan vähän ja teen loppusiloittelut sitten myöhemmin. Muutosta on nyt reilu 5 vuotta ja samat listan pätkät puuttuu edelleen ja reiät seinässä huutaa pakkelia :D Nooooo, ehtiihän tässä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki aikanaan, kaikki aikanaan. Ehkä meilläkään ei sitten vielä ole kiire. :P

   Delete
 5. Kyllä se siitä, voimia sinne kovasti! :-) Uusi päivä, uudet kujeet! :-) Voi tuo kissa röllykkä :-) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kyllä tämä taas tästä iloksi muuttuu. Kissa on kunnon karvisröllykkä. <3

   Delete
 6. Kisakunto ei voikkaan olla ikuista. Välillä tarttee relata. Ottakaahan mallia Tassu-ukkelista, hän näyttää osaavan sen homman, paikassa kun paikassa. <3
  Ei se koti sieltä katoa, hitaasti hyvä tulee ja silleen... Ja koska nyt teillä on sohva ja ruokapöytä, niin muutahan ei sitten enään tarvitakkaan! ;)

  LEVÄTKÄÄ hetki, sitten kaikki on taas mukavampaa. Tsemppiä murut. <3 Ja Tassulle silityksiä... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, joo tuosta röllykästä kyllä pitää ottaa mallia. Ei stressaa ihan hirveästi. Kiitos tsempista Image, silitykset välitetty. <3

   Delete