-->

Pages

08/10/2012

KURKISTUS SAUNAAN


Tästä kolmen neliön kopista löytyy monen monta ruutupaperille hahmoteltua ja myöhemmin rytättyä suunnitelmaa. Piirsin saunaamme pitkään ja hartaasti, päätyen lopulta mustaan sormipanelointiin ja tervaleppälauteisiin. Alalauteen puhkaisee Harvian Kivi-kiuas, jonka taustaseinä vuorattiin mustalla kvartsiitilla.

Voi hitto, että on hankala kuvitella kokonaisuutta valmiina suunnitteluvaiheessa. Halusin tumman ja hämyisän saunan, vaikka tilaa ei ollutkaan kuin pienen löylyhuoneen verran. Pelkäsin ahtaanpaikankammoissani pahinta, mutta lopputulos on varsin tilava kahdelle. Neljäkin saunoo näillä lauteilla vielä ihan sopuisasti.

Myös pienin perheenjäsenemme on löytänyt lauteille. Tämä löylyjä ja vettä inhoava hiippailija tosin vierailee saunassa vain harvakseltaan, sillä mamman antamat kissapesut saavat ukkelin suunniltaan.

46 comments :

 1. Aivan ihana! Meilläkin oli edellisessä mustaa sormipaneelia seinillä, tykkäsin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Miellyttää kyllä meilläkin kovasti tämä sormiversio. :)

   Delete
 2. tykkään:)meillä on myös musta sauna ja just viimeksi siellä istuessani ajattelin että tämä on kyllä niin ihana varsinkin kun illat on jo pimeitä niin siellä on niin tunnelmallista.me tosin käsiteltiin lauteet myös mustiksi mut meillä ei ookaan tervaleppää lauteet:)kaikin puolin ihana sauna(kin) teillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! :) Nimenomaan tunnemallista tummaa hain. Kokomustakin on varmasti hieno!

   Delete
 3. Aivan ihana sauna! Kyllä siellä kelpaa köllötellä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kelepaa kelepaa! :) Löylyt maistuu tähänastisen saunattoman asumisen jälkeen.

   Delete
 4. Niin kaunis sauna! <3 Tuosta sormipaneelista tykkään oikein erityisesti! Kontrasti tumman ja vaalean välillä on oikein onnistunut ja kaunis.

  ReplyDelete
 5. Vaihdoitteko itse tuohon oveen tuon nupin? Pienestä voi tyylikkyys kiinni. Teillä kyllä hieno kokonaisuus. Oman saunan oven peruspuunuppi ei oikein muuhun tyyliin passaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä nuppi oli ovessa vakiona. Mutta on muuten hyvä pieni tuunausidea vaihtaa nuppi uuteen. Nuilla pikku vimpstaakkeleilla voi tosiaan saada ihan kokonaan uuden ilmeen aikaan.

   Delete
 6. Upea sauna! :) Tykkään tumman seinäpaneelin ja vaaleaa puuta olevien lauteiden yhdistelmästä, ihanan hämyisää tunnelmaa olematta liian synkkää ja tummaa. :)

  ReplyDelete
 7. Onpa hieno tuo sormipanelointi!ja muutenkin tyylikäs kokonaisuus :)
  t.heidi

  ReplyDelete
 8. Ihana sauna! Juuri sopiva yhdistelmä tummaa ja vaaleaa panelointia, ja muutenkin yksinkertaisen tyylikäs kokonaisuus! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Pelkäsin ensin tervalepäin keltaisuutta/punaisuutta, mutta hyvin passaa mustan kanssa yksiin.

   Delete
 9. Tyylikäs sauna. Sormipaneeli on hieno, haaveilin sellaisesta meillekin, mut lopulta päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun. Mustana moderni :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan mustana! Muun värisiin en lämmennyt olleskaan. Leveät paneloinnit oli itsellä toisena vaihtoehtona, nekin niiiiin hienoja.

   Delete
 10. Upea sauna! Musta sormipaneeli on ihanaa!

  ReplyDelete
 11. Oi kun on kaunis!! <3 Ihana! Ja tosi tyylikäs. Niin ja taas kerran, ihania sun ottamat kuvat! Sä osaat kyllä myös valokuvata hiton hyvin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi. Kiitti Monttu. Piristävä kommentti. <3

   Delete
 12. Onpas ihania kuvia :)! Miten saat nuo kaksi kuvaa tuollain vierekkäin? Kun en itse onnistunut saamaan niitä, paitsi sellaisella isolla raolla..? Ja meillä on mökin saunassa samaa laattaa kiukaan takana kuin teilläkin :)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siirrän ne kuvankäsittelyohjelmassa vierekkäin, Bloggerissa melko toivotonta puuhaa. Suosittelen lämpimästi. :-)

   Delete
 13. Ihanat nuo sormipaneelit! Olen jo vähän kyllästynyt mustiin saunoihin, mutta tämä oli kyllä virkistävä poikkeus. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samoin, meinasi jo suunnitteluvaiheessa tulla mustat saunat korvista ja ikkunoista, mutta tuohon sormipaneeliin ihastuin niin päätäpahkaa, että se sitten lopulta valikoitui kuitenkin materiaaliksi. Tervaleppä raikastaa kokonaisuuden aika tehokkaasti. :) Kiitos, ihanasti sanottu.

   Delete
 14. Juuri suunnittelin vanhemmilleni kesämökin laajennukseen hyvin pitkälti samanhenkisen saunan. :) Kauniilta näyttää teillä! Mustat saunan seinät ovat ihan parhaat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aijjaa! :) Mahtanee olla hieno suunnitelma. ;) Kiitos. <3

   Delete
 15. vau mikä sauna! meillä ei oo saunaa, eikä kyllä miehen kans edes olla mitään saunojia mut tollasessa mäkin viihtyisin, voisin jopa alkaa saunoa enemmän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, kiitos. :) Olen juurikin löytänyt sisäisen saunojani ensimmäisen oman saunan myötä. :))

   Delete
 16. Ihana ihana sauna! Upea! Lisää vain näitä kotiesittelyjä, kiitos!

  ReplyDelete
 17. Tuosta tuli joka ikisen rutatun suunnitelman arvoinen! Aivan tajuttoman kaunis sauna. <3
  Ja ihana, ihana Tassu, kun on uskaltautunut vilahtamaan saunaan... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitosta Image! Tassumies tuli kuvauksiin kekkuloimaan. :) "Mamma, mitä puuhaat täällä?" Uskomattoman utelias kaveri.

   Delete
 18. upea sauna! onko teillä mitään lamppua siellä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Meillä on kuituvalot, joista asennettiin osa osoittaamaan selkänojasta ylöspäin ja osa kiukaan taakse lauteesta ylöspäin (yksi valokiila näkyykin tuossa kiuaskuvassa). Lisäksi on eri katkaisimessa siivousvalo lauteiden alla.

   Delete
 19. OMG siis aivan täydellinen!!! pehmoinen kisuherra on piste iin päälle! <3
  miaut meidän raitaisilta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! :) Lämmittää mieltä. Kisuherra on kaiken a ja o. ;) Takaisin Tassumieheltä sinne!

   Delete
 20. Nyt tuli saunaa ikävä. Pitäisiköhän rempata tuonne meidän vaatehuoneeseen (missä me kyllä nukutaan tällä hetkellä XD) pieni sauna. Siinä ois just nelisen neliötä tilaa... Ois nää natiivit aika ihmeissään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No vähänhän tuo kompaktilta kuulostaa, mutta mikä jottei. :,D Saunassa on nukuttu ja synnytetty Suomessa iät ja ajat. Näytä niille!

   Delete
 21. Upein koskaan näkemäni sauna :) !

  ReplyDelete
 22. Wau, upea!
  Laitoitteko saunan katonkin mustaksi?
  Ihan mieletön kokonaisuus

  ReplyDelete