-->

Pages

05/01/2013

RAKAS RUOKAPÄIVÄKIRJARakas ruokapäiväkirja, eilinen alkoi vahvasti, mutta päättyi lopulta hallitsemattomaan hiilarihumalaan.

Aamupala: 2 kuppia kahvia
Lounas: lihakeittoa, kahvia
Välipala: 2 kraavilohiruisleipää, 2 tetraa kaakaota
Illallinen (tai paremminkin pitkin iltaa): sienikeittoa, maitoa, tonnikalaa ja raejuustoa, 2 banaania, aski sitruuna-Mynthoneita, aski eukalyptys-Läkerolleja, 12 fudgepalaa, yksi kalja.

Siinäpä vähän pureskeltavaa personal trainerille, jolle lupauduin pitämään kolme päivää ruokapäiväkirjaa. :] "Ensi vuonna lupaan opetella rakastamaan itteäni enemmän". Kaverini Facebook-päivitys säväytti ja päätin pyrkiä itse samaan. Omalla kohdallani tämä tarkoittaa lisää unta, terveellisempää ruokaa ja vihdoin ja viimein sitä liikuntaa.

Ostin kyllä viime syksynä jäsenyyden kuntosalille, mutta mutta... arvaatte varmaan. Ajattelin, että tililtä suoraveloituksena katoava rahatukku motivoisi liikkumaan. Olen paitsi a) äärimmäisen laiska myös b) huvittavan kilpailuviettinen ja c) hyvä keksimään verukkeita. Tiukkaa treeniä monta kertaa viikossa tai ei ihan varmana ollenkaan. Jatkuva järkevä hyötyliikkuminen on ollut yhtä todennäköistä kuin astioiden automaattinen siirto pesukoneeseen ruokailun jälkeen. Molemmista uhkaan tehdä luonnollisen osan elämääni aina tasaisin väliajoin. 

Noh, tänä vuonna koitan uusia keinoja: paljon kivoja urheiluvaatteita ja PT:n räätälöimä saliohjelma ihan vaan minun omia makkaroitani varten. Katsotaan tuottaako tulosta. Mitäs siellä on luvattu tälle vuodelle? Onko muita samassa kelkassa? 

37 comments :

 1. NIIN SAMASSA KELKASSA tässä ollaan... Mun itsekuri on jumaleissön niin karsean huono, etten pysty pitään mitään lupauksia! Mullakin on kk-kortti salille ja syksyllä menikin vahvasti, mut joulukuussa en käynyt kertaakaan *kyynel*. Tänään piti mennä, mut en sitten menny. Sitäpaitsi yritän pitää tipatonta, tuntuu olevan tuskaista tälläiselle pikkutissuttelijalle (ja se on pahasta se tissuttelu meinaan...). Tsemppii meille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noh, voin lohduttaa, että mulla ei mennyt syksyllä eikä joulukuussa vahvasti tuon saleilun kanssa. Nyt on pakko ryhdistäytyä. Eikä pelkästään ulkonäöllisistä syistä vaan ihan oman yleiskunnon ja jaksamisenkin vuoksi.

   Delete
 2. Ei lupauksia, mutta jos taas löytyis hyvät jumpat viikkoaikatauluun, niin olisin tyytyväinen. :)

  Ihaaaanat keittiökuvat!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kitooos. :) Munkin pitää laittaa tänä vuonna kalenteriin saakka nuo liikkumiset, ettei jää aikomisen asteelle...

   Delete
 3. Kuulostaa hyvältä! Mä tein viime vuonna tähän aikaan samat temput - mulla oli PT kevään ajan ja se oli mahtavaa! Oon aina kyllä itsekin saanut itseäni liikutettua melko hyvin, mutta PT pistää luulot pois ja kunnolla hommiin. Siitä on ikuinen apu - on selkeät ruoka- ja treenilinjaukset, ja niitä soveltamalla ohjelma on ikuinen. Nyt vaan koitan pitää samaa yllä - mitä nyt kolmen-neljän viikon sairastelut ja joulut tulee aina välillä sekoittamaan pakkaa ;)Tsemppiä uusiin tapoihin - olen hengessä mukana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi määkin niin haluaisin treinerin piiskaamaan koko kevääksi! Mutta en mitenkään raski sijoittaa. Meille tehdään nyt vaan saliohjelmat ja annetaan ruokavalio-ohjeistusta. Toivon, että se riittää ja pystyn ite piiskaamaan loput. Kiitos tsempistä, koitan nyt ottaa sen salille-kutomaan-rutiinin itellekin käyttöön. ;)

   Delete
 4. No kyllä! Mukana ku peräpukana. Salikorttia on makseltu täälläkin kuukausitolkulla ihan kannatuksen vuoksi...

  Nyt poitsu valittiin oman harrastuksensa kilparyhmään ja sillä on treenejä 3-4 viikossa. Pakko keksiä niiden ajaksi jotain fiksua tekemistä itselle, koska kuskina olen kuitenkin. Eli lenkkikenkien ostoon. Jos edes 2krt/vko lapsen treenien ajan kävelisin tai hölkkäisin pitkin maastoja, sais ihan kivan lisän liikuntamäärään. Siinä tavoitteeni :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos vaikka vaihdettas molemmat meidän kannatusjäsenyys aktiiviseksi. :) Tuohan on mahtava ja selkeä tavoite. Ulkoilua 1 krt/vko on itellä mielessä tuon saleilun lisäksi. Uus asuinalue ja kaikki, enkä oo paljoa kortteleita tutkiskellu. Ihme hommaa.

   Delete
 5. Ei lupauksia, mutta lupaa YRITTÄÄ tehdä jotain itselleni :) Jouduin rahatilanteen takia laittamaan rakkahan balettini tauolle kevään ajaksi, joten siinä meni sekin vähä liikunta :/

  Mun oikea uuden vuoden lupaus on vaan terästäytyä kommentoimaan enemmän blogeissa joissa vierailen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on! Kommentit on kivoja ja tekee bloggaamisesta mielekästä.

   Delete
 6. Mä vaan paisun ja asialle on tehtävä äkkiä jotain!!!! Aaaaarghhh, mutta tekosyyt löytyy ja työn jälkeen superväsy, kyllä laiskottelu voittaa salitreeninkin mistä oikeasti nautinkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon ihan varma, että mun supeväsykohtaukset johtuu suurimmilta osin liian raskaasta ruuasta ja liikunnan puutteesta. Toivon kovasti, että energiataso lähtee nousuun parempien elämäntapojen myötä.

   Delete
 7. mulla on kanssa olut salikortti vähän liian vähällä käytöllä reissujen takia. Tällä viikolla liikuntasaldo on onneksi jo neljä kertaa. Joten tästä se lähtee. Tän vuoden tavoite on tiputtaa ne kolme kiloa, jotka hiipi takaisin. Myös joku roti tälle älyttömälle herkuttelulle on saatava. Ja joo. opetella rakastamaan itseään. Siinähän niitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sullahan on säpäkän kuuloinen aloitus vuodelle. Kolmonen hoituu alta aikayksikön. :) Pitäisköhän muuten rajoittaa taas herkuttelu yhteen päivään per viikko, hmm...

   Delete
 8. Kuulostaa tutulta :). Just ilmoittauduin ihan perinteiseen jumppaan ja äiti lupasi lähettää siskon vanhat aerobic-kengät postissa. Olis tietty hienoa, jos vois sanoa harrastavansa hot joogaa tai capoeraa, mut paikallisissa naisvoimistelijoissa vetosi edullisen hinnan (55 e/5 kk!) lisäksi se, että jumppaa on viikon jokaisena päivänä. Ei siis voi luistaa sillä verukkeella, että "ei millään tiistai-iltaisin klo 19 pääse treeneihin"... Toinen lupaus on vähän erikoisempi, maalari-kollegan kanssa luvattiin tilata hengityssuojaimet. Kuulostaa varmaan hassulta, mut kurkku karrella tärpätinkatkusta on hankala tehdä hommia. Ja säästyy siinä aivosolusetkin sitten. Sitten ois vielä tipaton tammikuu... Ja bonuksena päälle: yritän olla aloittamatta lauseita sanoilla "Ärsyttää, kun...". Onkohan tässä jo liian iso pala haukattavana :D?

  Mikä on tuo ihana mustikkainen asia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinähän nuita jo olikin! :D Mutta kaikki hyviä ja toteutettavissa. Omia ajatuksia ohjailemalla saa ihmeen suuren eron perusenergioihin.

   Tuo mustikkainen on leipälautanen, Design Torgetilta Tulholmasta tuotu tuliaisina.

   Delete
 9. Samassa kelkassa todellakin! Sain juuri ennen joulua itselleni tehdyn saliohjelman. En ole KOSKAAN ennen käynyt salilla, jumpissa kylläkin melko ahkerasti. Mutta nyt ei tarvitse miettiä syitä olla lähtemättä jumpalle, johon pitää varata paikka, salille voin mennä klo 7-22 välisenä aikana milloin vain minulle parhaiten sopii. Toki rinnalla jumpat ja arkiliikunta. ja lapset. ja vuorotyö. ;D
  Mutta yritystä on! Sain eilen juuri kuntokalenterin tälle vuodelle, sinne ylös kaikki liikkumiset ja valvova (oma) silmä valvoo, että jotain tapahtuu! :)

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo kalenteri on hyvä! Täytyy suunnitella omatkin kuntoilut nyt entistä pedantimmin, paperille saakka. Ja saleilun aikarajattomuus on niin mahtavaa! Samasta oon innostunut, kunhan sen ohjelman vielä saan käteeni. Joskus oon ite treenannut salilla tosi tavoitteellisestikin, mutta oi niitä aikoja. :D Kaukainen muiston häivähdys vain,

   Heheh, sulla on astetta haasteellisempi päivärytmi! Mukavaa treenivuotta sinne!

   Delete
 10. Samassa kelkassa ollaan!

  Blogissani olisi kiva tarjous....http://malnaalma.blogspot.hu

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Meitä tuntus olevan iso porukka koossa.

   Delete
 11. Täällä ollaan samassa kelkassa. Muutama sentti olisi tarkoitus hävittää vyötäröltä, joten ruokavaliota on rukattava ja salillakin käytävä ahkerammin. Kova haaste tällaiselle itsekurittomalle tekosyymestarille. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai sullakin on sama titteli? :D Repästäämpä nyt ittejämme niskasta kiinni.

   Delete
 12. sun ruokapäiväkirja on kuin omani!! iltaa kohti lipsuminen on varmaa :/ Miten helkkarissa sitä pystyy sinne 18.00 saakka oleen ihmisiksi ja sitten alkaa mässäys/puputtaminen!!! mur! mulla olis pudotettavaa ihan tosissaan montamonta kiloo, ja sitten kiinteytettävää mitä jäljelle jää. KOhta viikko takana "ryhdistäytymistä" ja lipsuu-lipsuu..mutta nyt en luovuta. Jokainen aamu on uusi alku!
  Tsemppii!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, todellakin jokainen aamu on uusi alku... tänään taas starttasi terveempi elämä. :DD Naurattaa jo itteäkin. Jotenki tuli totuus vasten kasvoja, kun alkoi kirjaamaan syömisiään ylös. Miten sitä haukkaileekin niin päin p:tä ja epässäännöllisesti.

   Delete
 13. Ihana Kaisa :D huippu postaus

  ReplyDelete
 14. Ihania sisustusjuttuja! :)

  ReplyDelete
 15. Mä lupasin itselleni, että karkkia ja muita herkkuja saa tästedes syödä vain yhtenä päivänä viikossa, eli perinteinen karkkipäivä! :D
  Käyn kuntosalilla (usein keksin kanssa kaikkia tekosyitä olla menemättä) ja yritänkin nyt tsempata sen kanssa. :D Lisäksi aloitin sulkkiksen pelaamisen poikaystävän kanssa, siitäkin olisi tarkoitus tehdä säännöllistä. :)

  Toivottavasti itsekuri säilyy.. :DD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Herkkupäivä olis varmaan mullekin paikallaan. Ja tuo sulkkis! Me ollaan kans käyty pelailemassa ja voitas kyllä taas ottaa sekin ohjelmistoon. Olin ihan unohtanu koko sulkapallon. Itsekuria meille!

   Delete
 16. Proteiinipitoinen aamupala, niin ei mässäilytä illalla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ja koko muukin ruokavalio kuntoon! Tästä ei voi mennä kuin ylöspäin.

   Delete
 17. Hyvä ohje! Minä päätin pitää parempaa huolta asioista, jotka ovat minulle tärkeitä. Siis perhe, oma terveys, koti ja työ. Olin iloinen kun työt alkoivat joululoman jälkeen, sillä saan työmatkoilla väkiselläkin hyvän annoksen hyötyliikuntaa, sillä myös minä olen laiska lähtemään töiden jälkeen minnekään, paitsi ehkä kesällä. Sitä paitsi, kello on töistä tullessa jo niin paljon, että se perhe ja koti tarvitsee sen huomion loppuillan ajan. Mutta hei, kun illat alkavat olla valoisampia, ehkäpä se ulkoliikunta innostaa vielä iltaisinkin! Pyöräily on ainakin kivaa... Niin ja mitä ruokavalioon tulee: kahvia on tullut otettua yliannostuksena ja työpaikkaruokalan jälkiruokapöytä on tullut taas tutuksi. Auts. Jos nyt edes ne saisi vähennettyä puoleen.

  Hyvää alkanutta vuotta Kaisa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jopo odottelee käyttäjäänsä tuossa hangessa. :) Ehkäpä hurautan sillä vielä keväällä/kesällä töihin. Jäisi hyvin aikaa muulle värkkäämiselle, kun liikunta tulisi työmatkoina. Kahvia menee täälläkin armottomia määriä, enkä tiedä, pystynkö himmaamaan. :/

   Ihanaa vuotta sinnekin!! :) <3

   Delete
 18. heii, ihana kalenteri! Mistä se on :)

  ReplyDelete