-->

Pages

21/02/2013

IN & OUT 2013
Pictures 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

Sain Iisa's-blogin Iisalta ja Bon Bon -blogin Heidiltä haasteen listata sisustuksellisia asioita, jotka lyövät tänä vuonna itsensä läpi ja vastaavasti piti pohtia, mitkä trendit hiipuvat unholaan. Seuraavanlaisia asioita tuli mieleeni:

1) Pohjoismainen kansallisromantiikka, vielä viime vuotta vahvempana. Kulttuurihistorialliset tuotteet, joita kannattaa metsästää ensisijaisesti kirppareilta. Time of the Aquariuksen Minnalla on pettämätön silmä tässä kategoriassa. Ei voi kuin ihastella kaikkia näitä kirpputorilöytöjä.

2) Portugalilaiset perinnelaatat. Mustavalkoisesta ollaan vihdoinkin siirtymässä kohti iloisempia ja uskaliaampia laattatrendejä.

3) Kupari, punaisen ja keltaisen sävyisinä. Valaisimissa, astoissa, kattiloissa, pienissä yksityiskohdissa. Tuomaan särmää pastelleihin tai rikkomaan mustavalkoista maailmaa.

4) Värien ennakkoluuloton sekoittelu. Mustan ja valkoisen kaveriksi pastelleja, murrettuja sinisiä ja keltaisia + neonvärejä.

5+6) Graafisuus jatkaa voittokulkuaan, joskin siksakeista siirrytään voimakkaammin retrompiin kuusikulmioihin ja etnompaan atseekkitunnelmaan.

7) Raakapinnat. Erityisesti punasavi, mutta myös betoni, käsittelemätön vaalea puu ja muut viime vuoden suosikit.

8) Tästä ei ole fiiliskuvaa, mutta tulipa vielä mieleeni yksi oma suosikki: 1950-luvun muotoilu.

Nopeasti listalta voisi summata yhdeksi suureksi trendiksi kaikki etniset tuotteet, olivatpa ne sitten peräisin pohjolasta, Ameriikoista, eteläisestä Euroopasta taikka vaikka mistä maailman persoonallisesta kolkasta. Hiipumaan päin ovat korkeakiiltoisuus, tiukka mustavalkoisuus ja yksivärinen valkoinen sisustus. Jos et ole vielä tehnyt vastaavaa, sait juuri haasteen!

//

I listed some interior trends I believe are going to be strong this year. 1) Nordic national romanticism, 2) Portuguese tiles, 3) copper, 4) unconventional mixing of colors, 5+6) Graphic shapes: hexagon + aztec influence 7) raw surfaces: red clay, wood, beton. We will definitely see less solid-white interiors and tight black and white decoration in 2013.

19 comments :

 1. Kohta 2) En herkkusuuna edes huomannut laattoja aluksi! :D Ihania ideoita ja kuvia kaikki! Pillihimmeli jo löytyy, tosin neonväreissä. Tuo musta on tosi tyylikäs. Täytyypä näpytellä sinunkin blogisi lukulistalle. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D Kakkuun tuo kuva on tosiaan tarkennettuki, mutta oli niin komiat laatat alla, että nappasin sen tähän mukaan. :) Ai vau, se on varmasti hauska! Mulla olis kierrätysmateriaalia joko keltaisen tai pinkin himmelin tekoon.. en ole vaan vielä saanut aikaiseksi. :)

   Delete
 2. yks kolmiofriikki kans täällä, tarkoitus olisi tapetoida yksi seinä kotona kolmiotapetilla, onks kivoja ehdotuksia?? Ainakin Fermillä on muutama hauska. Laitoin society6:n nettisivuilta jo 6 atsteekki-tyynyä ostoskoriin, mutta mies pisti kampoihin hokien "ei tarvita" -mantraa. Äh, miks ne miehet on aina niin rationalisteja....:P Ihana postaus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, miksää näytit sen korin sille? :D Suojaa selusta, ennen kun klikkailet seuraaviin vinkkeihin:

   Tää on söötti: http://www.hyggeandwest.com/products/triangles-gray-pink

   Ja sitte kun googlaat vielä kuvahaulla: Boråstapeter skandinavian design

   ..niin saat vähän lisää vaihtoehtoja. :)

   Delete
 3. Olen samaa mieltä, että värit tekevät paluutaan. Ja se on ihana juttu! Pidän musta-valkoisuudesta, eikä se tule täysin katoamaan, mutta värit tekevät sisustuksesta mielenkiintoisemman ja persoonallisemman. Kotonamme näkyy punaisen, oranssin ja turkoosin eri sävyjä. Itse olen ottanut saviset kulhot ja suuren punasavisen paella-astian taas esille. Täytyypä ottaa haaste vastaan ja miettiä omat fiilistelykuvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen samaa mieltä! Kyllä tosin se kova mustavalkoisuus, edelleenkin, miellyttää myös silmää, mutta olisi liian kylmä omaan kotiin. Hienoa, kiva jos tartut haasteeseen!

   Delete
  2. Tulihan tämä tehtyä :) http://uusielamaoulussa.blogspot.fi/2013/02/oikeastaan-vain-in.html

   Delete
 4. Ihana uusi blogin kevätilme, U are So in ;)

  ReplyDelete
 5. Hyvät kuvat olet tähän koonnut, näyttää munkin makuun vahvasti vuodelta 2013! Me ei koskaan täysin mustavalkoiseen ehditykään mukaan, värit ovat aina kulkeneet siinä vierellä, ja onkin kiva että kaikkia kauniita, sykähdyttäviä värejä on nyt niin hyvin tarjolla. Ja tuo 50-luku. Sen ajan muotoilu on miellyttänyt aina, ja nyt siitäkin saa "hyvällä omallatunnolla" taas tykätä täysillä ;D Pitää jopa vähän hillitä itseä ettei sisustus hyppää ihan kokonaan väärälle vuosikymmenelle 80-luvun talossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. 1950-luvun kalusteet saa kyllä sydämen pamppailemaan. Kaikki puun eri sävyt ja valaisimet ja ja... :P

   Delete
 6. Hei, eksyin blogiisi, kun bongasin teidän hienon sohvapöydän. Mies innostui kerrankin jostain mun sisustusideasta... mutta alettiin laskemaan, mitä tuommoinen betonilaatta painaa käytännössä. Minkä kokoinen teidän laatta on, lähinnä kiinnostaa laatan korkeus? Ollaan siis tekemässä törkeä kopio, mutta pöydän pinta-ala meinattiin kyllä suhteuttaa meidän tarpeisiin. Mietinnässä on siis miten paksu tuosta laatasta on pakko tehdä.

  Suvi

  Ps. Aika hyvät arvaukset sulla jatkon trendeiksi - tykkään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lattaa painaa PALJON. :D lattia vaan narskuu, kun siirtelen pöytää pitkin olohuonetta. Korkeus on silmämääräisesti semmoisen 20-25 mm. Tehkää ihmeessä kopio! Sikahelppo loppujen lopuksi tehdä ja edullinenkin vielä.

   Delete
  2. Joo, pääsee mies käyttämään just opittuja hitsaustaitoja kehikon rakentamisessa :D

   Suvi

   Delete
 7. Ihanaa Kaisa, 4 - 5 - 6 - 7 osasto erityisesti osuu ja uppoaa :))

  ReplyDelete