-->

Pages

12/03/2013

DESSERT INSPIRATION FROM KINUSKIKISSA


Nyt on maailmankirjat sekaisin. Olen innostunut jälkkäreistä! Minä, vannoutunut ruuanlaittaja, mutta aina turkasen laiska leipuri. Tarkkailin tänään silmä kovana Kinuskikissan työskentelyä bloggaajille järjestetyssä infotilaisuudessa ja homma vaikutti helpolta! Tuollain nuin vain pursotetaan kukkasia valkosuklaasta. Kuvan sokerimassakoristeet on puolestaan tehty tähdenmallisilla piparkakkumuoteilla ja kovetettu lumpeenkukan muotoon pienissä konvehtipapereissa. Kuinka kätevää! Tiedän jo valmiiksi, että voin ilmottaa leivosvertailun suoraan tämän sarjan jatkoksi --> 20 Hilarious Pinterest Fails, mutta aion ottaa tästä uuden haasteen itselleni. Viime syksynä kutominen, tänä keväänä leivonta.

Tilaisuudessa tehtiin ja maisteltiin myös kotijätskiä. Järkyttävän hyvää ja mitä ihmettä, ei senkään valmistus vaikealta näyttänyt. Olisi aika hauska tarjota joskus vieraille omatekemää jäätelöä. Yksi bloggaajista kertoi valmistavansa usein raparperi-basilikasorbettia, joka on kuulema mieletömän hyvää (idea oli lähtenyt aluperin drinksusta liikenteeseen). Mielenkiintoista.

Tilaisuuden järjesti DanSukker ja Eskimo yhdessä tilat tarjonneen Bosch/Siemensin kanssa.  Semmoinen tuli mieleeni vinkata keittiön remontoijille/talonrakentajille, että kannattaa käydä nuissa maahantuojien omissa showroomeissa ihmettelemässä kodinkoneita, jos on mahdollisuus valita kokonaan uudet vempeleet. Käytiin itse noin vuosi takaperin vertailemassa mm. induktioliesien ja uunien eroja Electrolux/AEG:llä, koska jälleenmyyjillä ei kuitenkaan ole kaikkia malleja esillä. Aukioloajat ovat kauppoja suppeammat, joten ne kannattaa tsekata etukäteen. Bosch/Siemens sijaitsee Lauttasaaressa Helsingissä ja Electrolux/AEG Vantaalla. Voi olla, että näitä on enemmänkin. Vinkkaa kommenttilootaan, jos tiedät!

//

I got excited about desserts today! I've really been avoiding baking my whole adult life but now it is time for a change. The source of my inspiration is another Finnish blogger Kinuskikissa who made the whole thing look almost too easy in evening session for bloggers. For example, those sugar decorations are made with basic gingerbread cutters and you get the water lily flower shape simply by hardening them in small chocolate papers over night. How convenient! I know already that I can add my experiment to this picture serie --> 20 Hilarious Pinterest Fails, but I'm going to at least try.

2 comments :

 1. Olin eilen samoja herkkuja maistelemassa, jäätelö oli niin hyvää! Miten sattuikaan että meillä on Wiener Nougat crushia kaapissa, pitää varmaan kokeilla itsekin ;)

  Tällaiselle rähmäkäpälälle nuo koristelujutut olivat myös inspiroivia, ehkä minäkin joskus...!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olitko! Höh, kun olis tiennyt, niin olis voinut moikata. :) Ja kyllä, jätski oli mahtavaa. :P

   Delete