-->

Pages

18/04/2013

FINNISH MIDSUMMER // EN JAKSA ODOTTAA

Jos joku aloitti viime vuonna joulufiilistelyt aikaisin, niin minä aloitan tällä postauksella juhannustunnelmoinnin. Satuin kaivautumaan kuva-arkistoihin ja uppouduin viime suvena räpsittyjen mökkikuvien tunnelmaan. En jak-sa odottaa kesää!

Vielä teininä tykkäsin talvesta, koska vietin viikonloput rinteessä, mutta nyt sekin oljenkorsi on katkennut. Olen kesäihminen kiireestä kantapäähän. Tai jos tarkkoja ollaan, ehdoton lempivuodenaikani on loppukesä/alkusyksy. Silloin on aina semmoista uuden kutinaa mahanpohjassa, että jotakin siistiä varmasti tapahtuu. Onneksi on joulu. Ilman sitä muuttaisin luultavasti Suomesta pois.

Nyt kun mentiin näihin kalenterivuoden juhlapyhiin, niin todettakoon vielä, että vaikka vappu onkin kiva ja kohta oven takana, niin siitä en ole koskaan erityisemmin syttynyt. No ehkä lapsena saatoin rakastaa hattaraa ja kuumailmapalloja, mutta nykyisin ördäyskarnevaali ei herätä kovinkaan kuumia tunteita (tosin oli yksi poikkeusvappu, jolloin tapasin Danielin). Puhumattakaan uudesta vuodesta, huoh.

Mikä on teidän lempparijuhla?

//

I went through my picture archives and found these midsummer pics from 2012. I simply can't wait summer! I'm a summer person from head to toe. Or to be exact, my absolute favorite time of the year is late summer/early autumn. Every fall there's always that weird feelign on the bottom of my stomach that something special is about to happen.

16 comments :

 1. VOIH JA HUOH - KESÄ!
  Lempparijuhla vaihtelee vuodesta toiseen ja olen siitä hassu, että aina se tuleva juhla tuntuu siltä vuoden kivoimmalta :) Nykyisin tosin vaput ja uudevuodet ovat olleet rauhallisempia, mutta kyllä niin mielelläni menisin johonkin oikeen kunnon pirskeisiin! Juhannus on kyllä kiva, ehkä just nyt (näiden sun kuvien jälkeen) se tuntuu kaikkeista kivoimmalta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sanoppa muuta! Tuuuuu jo. No mutta tuohon on ihan mahtava asenne. Mulla ei joulun ja juhannuksen ohi oikein pääse mikään kiilamaan.

   Delete
 2. Voihan K-E-S-Ä! Mä olen myös niin kesäihminen kuin vai voi olla. Mulle riittäisi talvesta ihan hyvin se kaksi viikkoa joulunaikaan. Enkä kyllä kaivannut talvea yhtään niinä parina Kalifornian vuotena, muuttaisin takaisin heti jos voisin. Kyllä mä luulen, että juhannus ja jolu on ne mun lempparijuhlat. Meillä vappua vietetään rauhallisesti lapsen ehdoilla, mutta odotan kyllä innolla omatekoista simaa ja munkkeja. Eli ei mitään örvellystä tässä talossa tiedossa, tai tietty riippuu simasta ja sen onnistumisesta. ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis nimenomaan!! Pari viikkoa ennen joulua ja välipäivät ja tsup, suoraan kesän alkuun. Meillä on siis samat lempparit. :=) Haha, joo, äiti järjesti pienen simayllätyksen.

   Delete
 3. Juuri tänään aloin kaihoisasti odottaa kesää, kun astuin ovesta ulos ja tajusin lumien lähteneen! Suomen talvi on aivan liian pitkä, se vie kaikki mehut...

  Ihania kuvia muuten!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä se on.. ihan puhki aina keväällä, kunnes tulee tämä kesän odotuksen huuma ja vie mennessään. Jos ei muuta, niin talvi saa kesän tuntumaan aivan mielettömän ihanalta.

   Delete
 4. Sama juttu mulla. Joskus muinoin kun vielä laski, talvi oli ihan kiva ja odotettava asia, mutta nykyisin voisin elää pelkkää kesää! Mun suosikkijuhlaksi on viime vuosina muodostunut pääsiäinen. Varsinkin silloin kun se on reilusti huhtikuun puolella. Ihana pakollinen neljän päivän vapaa katkaisemassa kevättalvea. Mikään paikka ei ole auki - ei voi muuta kuin olla ja kehittää itselle omia kivoja projekteja kevään tuomalla energialla. Tänä vuonna vähän isomminkin kun koko neljä päivää pyhitettiin superremonttiin seuraavan viikonlopun sisäänmuuttoa varten. Yleensä maa alkaa sulamaan ja ensimmäiset vihreät tulevat esiin, jos ei muuten niin ainakin rairuohossa. Lupaus kesästä on jo esillä. Ei siis mikään perinteinen pääsiäinen pashoineen ja suklaamunineen, vaan se ajoitus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo ajoituspointti on kyllä totta. Ja pitkät pyhät! Vappu on puolestaan semmoseen aikaan, että haluais että ois jo kesä ja aina lähtee liian vähissä vaatteissa liikenteeseen. :D

   Delete
 5. Oi mitä kuvia, tuli hetkeksi oikein lämmin.. kunnes taas katsoin ulos ikkunasta.
  Juhannus on ihana juhla, mutta tyttären synttärit juuri elokuun alussa vie kyllä nykyään voiton. On oikein tosi lämmintä ja voi olla pihalla paljain varpain, istua nurmikolla ja syödä kakkua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Elokuun alun synttärijuhlat. <3 Kuulostaa niin täydelliseltä, osuu mun lempivuodenaikaan. Rakastan muuten tassutella nurmikolla paljain varpain.

   Delete
 6. Voi ihanuus, mitä kuvia! Juhannustunnelmaa huokuvia. En minäkään malttaisi odottaa... edes sitä, että valkovuokot kukkivat, vaikka siihen ei pitkä aika pitäisi olla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niimpä! Oon ihan tulisilla hiilillä tämän kesän saapumisen kanssa. :D

   Delete
 7. Kesä on ihan paras vuodenaika mutta ehkä sitten kuitenkin joulu on paras juhla (vaikka se ei kesällä olekkaan, heh). Se on niin ihanan tunnelmallinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa mieltä. Jos joku juhla vuodesta pitäisi säilyttää, niin kyllä se joulu olisi.

   Delete
 8. Mie tykkään vapusta! Ihmiset lähtevät sillon ulos kodeistaan ja on hyvällä tuulella. Muina juhlapyhinä ihmiset linnoittautuvat koteihinsa/mökeille. Vappu on värikäs ja nopeasti ohi ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvät perustelut! :) Onhan se semmoinen vuoden ainoa karnevaalijuhla ja ihmiset ovat poikkeuksellisen hyvällä tuulella. Jotaki kivaa taitaa löytyä näistä kaikista, kun saa olla ystävien tai perheen kanssa vapaalla.

   Delete