-->

Pages

25/04/2013

GARDEN WAKES UP // PUUTARHA-APARIN KEVÄTTERVEISET


Ensimmäisiä elonmerkkejä havaittavissa takapihalla! :) Aivan hirvittävän jännää seurata, miten viime kesän istutuksille on käynyt ja missä järjestyksessä kasvit putkahtelevat esiin. Tietotaito kaikesta tästä on vielä olmin tasolla, mutta onneksi voin aina tukeutua pohjoiseen mentoriini (äidin auttava puhelin pelasti viime kesänä monesta pälkähästä). Kiitos vielä talkoolaisille pihan suunnitelmasta, penkeistä, istutuksista ja erityisesti Oulusta saakka roudatuista kasveista. Tyypit pätkähtivät ensimmäiselle visiitille täyden kasvitrailerin kanssa. :D No, tuntevat tyttärensä - tuli tarpeeseen.

Alla olevien kuvien valkoiset krookukset kukkivat vierusnaapurin pihalla. Niin ihania! Sitkeitä ja helppohoitoisia kasveja, jotka puhkeavat kukkaseen heti lumien sulettua (joskus jopa hangen läpi). Näitä on pakko saada ensi kesäksi.

Pihan ikivihreät - vanha vuorimänty ja pitkulaisempi timanttituija.Marjapuskien juureen istutettu metsämansikka on kevään innokkain vihertäjä.Liuskekivipolun ainekset odottavat latojaansa. Asettelin näitä pienen pätkän jo viime kesänä - huh huh, mitä mosaiikkityötä. Hikikarpalot nousevat otsalle pelkästä muistelusta.Muutama kasvi on ollut sisähoidossa. Ainakin orvokki joutaisi jo ulos.On muuten veikeä tuo Bloggerin kysely. Vajaa parikymmentä vastausta oli nollautunut ensimmäisen yön aikana ja klikkaukset näyttävät nytkin häviävän vastausten tahdissa. Hivenen vaikea muodostaa kokonaiskuvaa mielipiteistä. Taidampa ottaa sen kokonaan pois ja kaivella jostakin toimivan version. EDIT: Kysely vaihdettu. Kiva, jos jaksat klikata vastauksen.

//

There's first signs of life in our backyard! :) It is so exciting to see how last summer's plantings have survived through the long and very snowy winter. The know-how of gardening is still almost at zero level, but fortunately, I can always rely on my north mentor (my mom rescued me last summer so many times). Thank you volunteers, once again, for your help. :-) I couldn't be more happy about the support you gave me.

The white crocuses in the pictures are blooming in our neighbourg's backyard. So lovely! Those are a must-have for the next summer.

4 comments :

 1. Joka helkutin kevät marisen, että olis pitänyt kylvää tulppaaneja ja krookuksia syksyllä niin saisi nyt ihailla. Ja joka helkutin syksy laiskottaa niin, että jätän sen tekemättä:D. Tarvitsisin selvästikkin apua ton takapihan kanssa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle oli tulppanien kanssa käydä juurikin noin! Istutus venyi ja vanui ja saas nähdä, menikö liian myöhäseen. Ens syksynä aion skarpata... :-)

   Delete
 2. (Uusi lukija ilmoittautuu :) Mun krookukset ovat minipieniä tänä vuonna, vaikka ihan isoja ne olivat vielä jokunen vuosi sitten, ihmeellistä... Meillekin on tulossa liuskekiveä (mustaa) joskus syksyllä jos editään siihen projektiin tarttua. Nyt ensin huvilan pihapiiri kuntoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Morjensta Riikka! :) Aijjaa, johan on outoa! Liuskekivi on kyllä nättiä ja sen päällä on mukava tassutella vaikka avojaloinkin. Oma hommansa vaan asentaa, mutta jos on ilmat kohdillaan, niin mikäs siinä tehdessä.

   Delete