-->

Pages

17/07/2013

HOME MADE HAMBURGER BUFFET IN OULU

Pakkasimme viime viikolla Tassumiehen lentolaukkuun ja suuntasimme kohti lapsuudenkotiani Ouluun. Reissu oli ennen muuta rentouttava, sillä ohjelmaan kuului pääsääntöisesti syömistä ja nukkumista. Tasaisesti kasvanutta lomapöhöä ruokittiin edelleen mm. kuvissa näkyvin hampurilaisin ja kermavaahtoräiskälein. Aamut aloitettiin munilla ja pekonilla ja taidetiin siinä yhdet Troijan kebabitkin nautiskella perinteikkään Aitta-Leskinen-Jumpru-kierroksen päätteksi.

Äidin piha oli niin vehreänä, etten voinut kuin ihastella tuota keidasmaista kukkien väriloistoa. Pälyilin kasveja nyt ihan eri silmin, kun nykyisin on omakin palanen kitkettävänä. Äidillä - tai mummilla - oli ihania apureita käytössään: "mummi, vettä lissää, mummi, tämä leptottaa" (=repsottaa). Pienempi puutarhuri piti lisäksi huolen, että myös kaikki kivet saavat tarpeeksi vettä.

Tassumies nautti silmin nähden samoilemisesta uusissa maisemissa. Isä viritti raasulle matkaajalle vessaan oman pulkan, joka täytettiin kissanhiekalla. Yöllä viereen kömpi väsynyt läjä karvoja, koska isojen ikkunoiden toisella puolen oli melkeimpä liian paljon tarkkailtavaa.

Hirvittävän rakkaita ystäviäkin nähtiin. Kahviteltiin, ihmeteltiin vastasyntyneen pikkumiehen pianistisormia, lupauduttiin kummeiksi, syötiin (lempipuuhaani), kahviteltiin, vierailtiin ensimmäistä kertaa uudessa upeassa kodissa, saunottiin ja naurettiin aivan litkana kolmen aikaan yöllä erittäin pitkällä saunareissulla.

Kiitos kaikille teille, jotka teitte reissusta niin mukavan.

//

We spent the last weekend in my childhood home in Oulu. The trip was relaxing because the program included mainly eating and sleeping. Mornings began with eggs and bacon and continued with wonderful snacks and dinners (as you can see the burgers and pancakes in the pictures).

My mom's garden was so lush that I just admired it's riot of color. She had two little helpers there who wanted to take care that all the stones are getting enough water.

We met also some very good friends and had such a good time together. Thank you all who made our trip so unforgettable.

20 comments :

 1. Ooo miten ihana piha! Lapsuudenkotisi on KAUNIS! Ja omatekoiset burgerit on parhautta myös :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, välitän terveiset äitille (ja isälle, mutta äiti on päävastuussa tuosta vehreydestä). Burgerit on niin parhautta, aijjettä olivat taas ihan huippuhyviä.

   Delete
 2. Ihanalta näyttää! Tassumies on kuin joku jellona konsanaan tuolla viidakossa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihihi, niin on. :) Luin tän kommentin kotona ääneen. :D Se oli niin innoissaan tuolla köpöttelemässä... <3

   Delete
 3. Voitais joskus treffailla kun näillä nurkilla pyörit..? =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin voitais! Tajusin saman, kun laitoit Instagramiin viestiä! :)

   Delete
 4. Kaunis on piha lapsuudenkodissasi. Ei yhtään rikkaruohoakaan. ;) Leppoisalta on vaikuttanut reissunne, hyvä hyvä. Jatkakaa samaan malliin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitä olen aina ihmetellyt, miten voi olla tuommonen lääni ilman rikkaruohoja. "No minä aina ohikulkiessani nappaan ne mukaan". Ok, ok. Vielä kun ite oppisi saman rutiinin. :P Oli kyllä leppoisaa, koitetaan pitää linja samana. Paitsi vielä on se Köpiksen/Tukholman reissu tekemättä, siellä on pakko laittaa shoppailuvaihde silmään.

   Delete
 5. niin kauniita kesäkuvia sulla täällä! ja niin komea kissaherra <3 <3 <3
  tiedätkö, mun ei koskaan vielä ole tarvinnut poistua blogistasi nauramatta, aina saa vähintään kerran hihittää/tirskahtaa/hekottaa :D. kiitos siitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. <3 Kiitos, ihana kommentti, tuli hyvä mieli.

   Delete
 6. Hei! On jo monesti pitänyt kysyä, että millä kameralla kuvaat? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Runko on Canonin EOS 500D ja useimmiten kiinni 18-55 mm kittiputki (mm. kaikki nämä kuvat). Omistan myös 60 mm makron ja 28-135 mm ultrasonicin.

   Delete
 7. Oulussa visiteerattiin mekin just! Pannukakkutalossa kyllä kävin, mutta baarikierros jäi väliin vaikka siskot kovasti houkuttelikin ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei tuolla Pannukakkutalossa en ookkaan käyny koskaan! Monesti kyllä kuullu siitä. :) Pitääpä visiteerata seuraavalla kerralla.

   Delete
 8. Mikä ihana tassumies! OIkein kulmakunnan prinssinä näyttää liikuskelevan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha joo se oli kyllä taas niin lutusen onnellinen.

   Delete
 9. Superihania kuvia ! :)
  Milläs kameralla sinä kuvaatkaan ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Vastasin juuri tuohon ylemmäksi Elinan kysymykseen.

   Delete
 10. Aivan ihania kesäisiä kuvia ja Tassumies <3

  ReplyDelete