-->

Pages

19/09/2013

HABITARE HIGHLIGHTSHabitaresta jäi tänä vuonna käteen kuvasaaliin ja metrilakujen lisäksi mukavia juttutuokioita nuorten ja vähän vanhempienkin suunnittelijoiden kanssa. Kierroksen alkumetreillä jumituin ihastelemaan näitä rosoisia vaaseja ja valaisimia, joiden lasittamatonta posliinipintaa teki mieli hypistellä.

Sain pian kuulla tuotteiden suunnittelijalta, miten savi valetaan ensin yhteen muottiin ja myöhemmin repäistään kahteen osaan - yläosasta syntyy valaisin ja alaosasta vaasi. No johan on kätevää! Paitsi luova, niin on myös ihanan valoisa tyyppi tämä vuoden nuoreksi suunnittelijaksi valittu Iina Vuorivirta.

//

I captured some of this year's favorites from Habitare, the biggest furniture, interior decoration and design fair in Finland. The smiling lady in the first pictures is the Young Designer of the Year 2013 Iina Vuorivirta with her beautiful lamps and vases.Tiimari meni konkurssiin, mutta onneksi Artek on tuonut Habitareen omat design-tilpehöörinsä. Himottavien korttien, viivainten ja vihkosten myynti alkaa vasta perjantaina iltapäivällä, joten allekirjoittaneella jäi näiden kanssa luu käteen.

//

Artek abc Collection.Trash Design oli isosti esillä tänäkin vuonna, nyt Pavilion Re-Made -teemalla (ts. designpääkaupunkivuoden pöhinöissä rakennettu puinen paviljonki on purettu ja osat otettu uusiokäyttöön). Kuvan kasvihuone sai käsitykseni ikirumista muovihököttimistä hetkeksi murenemaan.

//

Trash Design, Pavilion Re-MadePiti ihan testi-istua tämä tuoli, kun näytti niin jumalattoman kantikkaalta. Oli yllättävän hyvä selälle! Tuotteen on suunnittelut Seinäjoen amk:ssa muotoilua opiskeleva Jaakko Mäntylä, joka oli hyödyntänyt puretun Paviljongin mäntyosia, löytänyt kalusteelle jalat Designmuseon roskalavalta ja vielä itse nikkaroinut tuoliin kasaan. Vautsi.

Nyt voi Kartio-laseistakin juoda kuumaa kahvetta, jos vaan pujottaa niihin ensin Annika Heikkisen suunnittelemvat ja ompelemat tuohivyötteet. Tai vo_isi_, sillä Protoshopin osaston tuotteet eivät ole vielä tuotannossa, vaan etsiskelevät valmistajaansa. Kaunis myös tuo Minttu Somervuoren suunnittelema Palmikko-kuosi sekä alla näkyvät puumatto, pöydät ja vaaterekki.

//

Fresh design and prototypes from new designers in Protoshop stand.

Tällä osastolla pääsi ihmettelemään, miten paljon kahden muotoilijan suunnitteluprosessit eroavat toisistaan. Toinen suunnittelija hakee inspiraationsa luonnosta ja toisen lähtökohtana on yksinkertaisuus ja rajoittu raaka-aineiden käyttö. Alla olevat tuolit on valmistettu Helsingin puistojen harvennuspuusta.

//

Two different approaches to chair design - rustic VS. minimalistic Kerrankin kaunista kodin elektroniikkaa! Vaalea puuverhoilu ja vielä kuparinuppi pisteenä I:in päällä. Haiskahtaa blogikajareilta. Kyseessä Pasi Turpeisen ja Leevi Markkulan suunnittelema Sointu-kaiutinkotelojärjestelmä.

//

Sointu speaker enclosure systemPuusepänverstas Punavuoren Puuhevonen oli tuonut messuille persoonallisen sohvapöydän. Siinä vähän pyörittelin värikkäitä kuusikulmia ihmeissäni ennen kuin sain kuulla, että alkuperäisenä ajatuksena on ollut luoda kaunis alusta kuumille juomille. Uniikit koristeet syntyvät Heini Riitahuhdan käsissä Arabian keramiikkatehtaalla.

//

Tea table from Finnish carpenter's workshop Punavuoren Puuhevonen with some beautiful hexagonal ceramics.

Marimekon uuden Sääpäiväkirja-sarjan kuosit ihastuttavat aivan kamalasti.

//

Lovely novelties from Marimekko.Ja vielä yksi opiskelijoiden (Kyamk) taidonnäyte: Amppeli. Prototyypin toinen suunnittelija Anne-Maria Kuokkanen näytti, miten kätevästi ruukun saa irti kurkottamatta kattoon saakka.

//

Student design: practical and beautiful hanging flower baskets.Kapseli-nimeä totteleva valaisimen prototyyppi päättäkööt tämän vuotisen Habitare-tykityksen. Kauniin duon on suunnittelut Suomen muotoilijalupausten joukkoon kuuluva Simo Serpola.

//

Last but not least: Kapseli lamp prototypes by promising Finnish designer Simo Serpola.

20 comments :

 1. Kivoja juttuja olet bongaillut, monet noista näin itsekin eilen messuilla. En kuitenkaan juuri kaivanut kameraa laukusta vaan keskityin lähinnä kiertelyyn ja tutkimiseen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Jep mulla roikkui kamera tiiviisti menossa mukana. :) Paljon enemmänkin juttuja olisi voinut nostaa, mutta tässä päällimäisiä tuntoja.

   Delete
 2. Siis ihan yli-ihanat nuo savilamput (ja ruukutkin)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne oli... rakastuin tuohon käsittelemättömään savipintaan. Ihana, kun nuita saumojakaan ei oltu hiottu pois.

   Delete
 3. Kiva päästä ennakkoon katselemaan fiiliksiä messuilta, itse pääsen paikalle vasta lauantaina...Protoshopin hattarapöydät näyttää kyllä ihanilta ja Artekin kortit sopisi Hyypiölänkin seinälle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Outi! :) Joo niin sopis tännekin, tosi ihania. Mulla tuli Hattara-pöydistä mieleen Muita Ihanian pilvenreunat! :))

   Delete
 4. Ihanaa kun jaksoit näin kattavasti postailla, itse en tänä vuonna ehdi paikalle! Toi Marimekon Sääpäiväkirja on vienyt ihan mun sydämen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eipä mittään, oli mukava postata, kun oli niin paljon ihmeteltävää. :) Samoin, en kestä miten ihania nuo vesivärihuiskautukset on... !!

   Delete
 5. Oioi, ilo mennä itsekkin hypistelemään ja bongailemaan. Kiva kun jaoit ensimakuja! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, jos tykkäsit näistä ensimauista! :) Jos tykkäät kirppislöydöistä, niin muista käydä tsekkaamassa myös antiikkipuoli. Aivan ihania kaikkia!

   Delete
 6. Voi vitsi mitä kaikkia ihania juttuja. Mukavaa, kun saa edes kuvapläjäystä ihastella täältä Oulusta käsin. Ja Marimekon uutuuksia hypistelin minäkin päivänä yhtenä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voii sinne uuteen kotiin nuita Marimekkoja... :)

   Delete
 7. Kiitos näistä vinkeistä! Menen huomenna messuille, joten postuksen perusteella en todellakaan turhaan :) niin ja hei, kaunis blogi sulla.

  ReplyDelete
 8. Hei, käy bongaan oululainen Elli -pöytä sieltä! / Jaana

  ReplyDelete
 9. Mäntylän Huomisen klassikko -tuolit olivat mielestäni klassikkoja jo tänään! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Olivat kyllä hienoja ja vieläpä kaikki suunnittelijan itsensä käsin valmistamia. Mieletöntä.

   Delete
 10. Oi nuo pienet keramiikkakennot ohitin ihan täysin... Ehkä 1,5v messuseuralainen vaikutti joidenkin juttujen missaamiseen. :D

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/09/23/habit-are/

  ReplyDelete