-->

Pages

05/11/2013

VISIT IN A COSY HOMESaijan Cosy Home -blogi on kuulunut jo pitkän aikaa kotimaisen lukulistani suosikkeihin. Viime sunnuntainen visiitti pariskunnan kotoiseen kerrostaloasuntoon vain lisäsi ihastustani, sillä koti oli vielä kauniimpi kuin kuvissa. Aamiaisella nähtiin myös pieni, naisvieraiden kanssa estottomasti flirttaileva supermies sekä tämän kukkafarkkuinen isosisko.

Aivan erityisesti mieleeni jäivät asunnon isokokoiset ja upeat taulut, jotka ovat Saijan itsensä taiteilemia, mm. lapsosten yläpuolella näkyvä olohuoneen väriläiskä (valitettavasti kuvassa vain pieni palanen).

Aamiaispöydän ylivoimaisia herkkuja olivat Saijan avopuolison kadehdittavalla hartaudella leipoma pähkinäinen limppu ja yrttinen tomaattipiirakka (resepti Suvi Sur Le Vif -blogista). Tuomani donitsit jäivät omalla mittarilla aivan selväksi kakkoseksi. Tai oikeastaan vielä taaemmaksi, sillä ne maistuivat vasta muiden suolaisten herkkujen jälkeen.

Tässä kodissa minua on aina viehättänyt elämänmakuisuus, jonka on voinut aistia blogissa julkaistuista kuvista. Enkä tarkoita tällä sitä, että erityisemmin nauttisin arkisten sotkujen katselusta vaan sitä, miten boheemisti ja vaivattoman näköisesti pariskunta on kasannut tavaroitaan eri puolelle kotia. Kuten edellisessä postauksessa totesin, olisin voinut pidempäänkin hiippailla huoneesta toiseen tutkailemassa sisutuksen yksityiskohtia.

Wuf!Ja nämä keittiön tikkaat! Mintunvihreät rappuset olivat asunnossa pariskunnan muuttaessa ja saivat jäädä koristamaan keittiötä. No olisin minäkin jättänyt, aivan ihanat!Pidän Saijan asenteesta myös siinä, että pariskunnan yhteisessa kodissa tehdään joskus kompromisseja estetiikan kustannuksella - jos vaikka metalliset puolapuut nyt vaan sattuvat tekemään avopuolisosta maailman onnellisimman miehen, niin semmoiset hankitaan.

Olenkohan itse ollenkaan yhtä joustava Danielin sisustushalujen suhteen? Tähän mennessä olen ainakin torpannut pingispöydän ja mieshuoneen, tosin rumat kaiutinsysteemit heilahtivat olohuoneeseen melko heppoisen neuvottelun jälkeen. Minkälainen balanssi teillä vallitsee tässä asiassa?

//

I visited my friend's beautiful home last Sunday. You can find more inspiration from Saija's blog Cosy Home.

12 comments :

 1. Tosi kauniita kuvia! :-)
  xx Sarina

  ReplyDelete
 2. Kauniita kuvia ja slurps - tuli nälkäkin.

  Minä en kyllä pysty tekemään kompromisseja sisustuksen suhteen miehen kanssa. Varsinkaan sen jälkeen kun annoin hänen vuonna 2004 valita ja ostaa itsenäisesti tv-tason. Osti Sotkasta sellaisen laminaattipinnotteisen muoviputkisilla jaloilla.
  Sitä ei vaan voi unohtaa. Eikä uutta mahdollisuutta antaa.

  Toisaalta mies kyllä nykyään antaa vapaat kädet ja vastuun minulle. Sen verran usein hän on ollut muutoskohteiden lopputulokseen tyytyväinen.


  Ilona

  ReplyDelete
 3. Ihanat kuvat ja kaunis koti!!! Nuo tikkaat on niin kivat!! :)

  ReplyDelete
 4. Onpas lämmin koti! Voi että, tykkään niin kovasti. Herkut, tikkaat ja vielä mäyräkoira ikkunalaudalla! Huhuh!

  ReplyDelete
 5. Ihania kuvia kauniista kodista! Ja tuo flirttaileva pikkuhurmuri sai hymyn huulille:-)

  ReplyDelete
 6. Mukava nähdä toisen kuvaajan kuvia mitä yleensä on tottunut näkemään, Cosy Home:ssa on ihana tunnelma myös sinun kuvien välityksellä :)

  Meillä on miehen kanssa aikalailla sama maku. Isona rajoitteena on asunnon koko ja budjetti, meillä on LIIAN kallis maku, heh!

  ReplyDelete
 7. So nice place and a great lunch or dinner time too. It looks you enjoyed a lot

  ReplyDelete
 8. Saijan koti on kyllä aivan ihastuttava! Ja pidän todella paljon myös hänen tauluistaan. Taitavaa ja persoonallista.

  Laitoin sinulle haasteen. Olisi kiva jos tarttuisit tähän:

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2013/11/05/koti-kolmella-sanalla/

  ReplyDelete
 9. Cosy home on kyllä yksi munkin ehdottomista lemppareista! Ja elämänmakuinen on juurikin se sana, jolla minäkin tuota kotia kuvailisin. Aivan ihana <3

  ReplyDelete
 10. Voi Kaisa, sä oot niin söpö! Arvaa tarttuiko Erno tuohon pingispöytä-mainintaan! Kiitti vaan, nyt se kuvittelee saavansa pingispöydänkin! :D Onneksi meillä on sellainen pyykkituvassa (!), siellä voi pyykkejä odotellessa pelailla. Voin aina vedota painumaan alakertaan. :) Kyllä meilläkin käydään keskusteluja monien asioiden paikasta ja hankaluuksia aiheuttaa lähinnä se, että toinen haluaa ajatella kaikkea käytännöllisyyden kautta ja toinen miettii vaan mikä on nättiä. Arvaat varmaan kummin päin. Ja hei piilotettiinhan me se kaamea työtuolikin vaatekomeroon! Sä oot ottanut niin ihanat kuvat, etten tunnista meidän kodiksi, kiitos! <3

  ReplyDelete
 11. Voi, tää Saijan koti vaan näyttää aina yhtä ihanalta! Elämänmakuisuus on juurikin oikea sana kuvaillessa tällaista kotia. Aivan ihanan kotoista ja suloista!

  Ja nyt tuohon kysymykseesi perheen sisustusbalanssista.. Meillä on aika samansuuntainen fiilis sisustuksesta ja homma meneekin yleensä niin että mä tohkeilen kaikenlaista ja mies yleensä sanoo "sä saat päättää, sä tiedät parhaiten". Koen siis olevani tässä suhteessa aikast onnekas. Tosin jos suunnitelmani ovat hänen makuunsa ihan ristiriitaisia, hän vihjaa siitä ja minä jätän aiheen sikseen. Tärkeää on että kotona on molempien näköisiä juttuja ja että kumpikin viihtyy tasapuolisesti. :)

  ps. En tajua miten löysin blogiisi vasta nyt! Täähän on ihana paikka, oioi. Suvi M bloggasi mun alullepanemastani "kodin avainsanat"-haasteesta ja kutsui sinut jatkamaan haastetta, joten tulin tänne kurkkimaan. Onneksi löysin, sillä nyt jään ehdottomasti seuraamaan. :)

  ReplyDelete