-->

Pages

06/01/2014

SUSHI PLATTERLohinigiri on sushien suurin herkku! Tämä tuli äänestettyä yllä näkyvässä ruokapöydässä useamman vieraan suusta. Tai kylässä ei kyllä ollut kovin vierasta väkeä vaan Danielin isosiskon perhe Espoosta ja yksi kappaletta tätejä Tukholmasta. Vain Sade kolme vee oli sushiraadissa eri mieltä ja antoi äänensä soijalle. Ruokailun aikana selvisi myös pienimmän toinen herkku, joka oli kuin olikin lohinigiri, mutta ilman riisikakkua.

Pahoittelen, jos postaukseen räpsityt kuvat ovat hieman rakeisia, sillä kameran jalusta toimitti illan ajan tärkeämpää roolia tiipiin runkorakenteena. Voi veljet, miten huippuja kaikki majat silloin joskus muinoin olivatkaan.Rakastan sushia, mutta olen jostakin syystä karttanut sen valmistamista tähän alkaneeseen vuoteen saakka - kunnes pari viikkoa sitten sain megainspiraation ja päätin kokeilla. Yllättävän helppoa! Testatkaa ihmeessä, jos olette lähimainkaan niin pahassa wasabisoijakoukussa kuin me. Saa monin verroin täyteläisempiä palasia ja mikä parasta, voi syödä niin monta lohkaretta kuin napa vetää.

Makirullien täytteeksi voin suositella lämpimästi mm. seuraavia yhdistelmiä: avocado-mäti/lohi-majoneesi ja avocado-kylmäsavulohi-tuorejuusto.

I've loved sushi for a long time but for some reason I had never tried to make it myself - until now! It was surprisingly easy! Here's a couple of maki fillings I can recommend: avocado-fish eggs/salmon-mayonnaise and avocado-smoked salmon-cream cheese.

20 comments :

 1. Ja kävikös sitten tekemään mieli sushia, kun nämä kuvat näki?! :D Itse oon kanssa haaveillut siitä, että tekisin ite, kun tuntuu että ne valmiina ostetetut aina jotenkin loppuu kesken...vaan enpä ole vielä uskaltanut, kun jotenkin ajatellut, että se on liian hankalaa. Täytynee kokeilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D Tuntuu todellakin! En raski ostaa niitä tarpeeksi, kun ovat sen verran tyyriitä. Nyt kyllä kokeilet, koska on oikeesti helppoa!

   Delete
 2. Ihanan näköistä! :) Suosittelen myös vietnamilaisia kesärullia, helppo tehdä itse ja vaikka ovatkin erilaisia niin jos tykkää sushista niin tykkää kyllä niistäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oooooi näyttipä nuo rullat hyvältä! (piti mennä googlettamaan) Ihan pakko ottaa mukaan seuraavaan kattaukseen.

   Delete
 3. Kävin just toissapäivänä Fukussa syömässä elämäni parhaat sushit! Kuvittelin sen jälkeen, ettei sushia tee mieli ihan hetkeen mutta nyt himottaa taas...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei kiitospa vinkistä! Pitää testata tuo Fuku! Niin ja siis oliko tuo paikka jossakin täällä etelän suunnassa...?

   Delete
 4. Minäkin kokeilin tänä talvena ekan kerran ja oli tosiaan melko helppoa. Olin kuvitellut, että on tosi vaikeaa ja vain ruokahifistelijät osaisivat niitä valmistaa...Hyvältä näyttävät teidän täytteet, mätiä mmmmm!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäti on <3 <3 Joo samaa pelkäsin, mutta osottautui kyllä harhaluuloksi.

   Delete
 5. Näyttää superhyvältä! Tykkään sushista tosi paljon, jostain syystä sitä ei kuitenkaan ole itse tullut koskaan tehtyä. Ehkäpä tästä postauksestasi rohkaistuneena testaillaan jo ensi viikonloppuna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rohkaistu ihmeessä!! :)) Ihan mahtavaa saada syödä niin paljon kuin jaksaa.

   Delete
 6. En oo mäkään kokeillut itse tehdä. Sushihimon herätessä tulee tilattua Umeshusta. Ai että, sinne ne rahat hupenee, mutta herkkua on. Lohinigirit, etenkin grillattuna ;)
  Hyvän näköiset setit teillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos jo toisesta sushipaikkavinkistä! Täytyypä testata tuota Umeshua!

   Delete
 7. Oi ihania kuvia :) ja älä huoli, musta toi pieni rakeisuus itseasiassa sopii näihin !

  ReplyDelete
 8. "Täti Tukholmasta" kiittää ja jo haikailee jatkoja.... Hyvää oli ja muutenkin kaikin puolin kiva ja viihtyisä ilta :) "Puss o Kram" Piukkis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vielä vimpasta ja vierailusta itsellesi! Niin oli! <3 Takaisin.

   Delete
 9. Mä niiiiin odotan, että tää raskaus on ohi ja pääsen taas sushin kimppuun! Tämä postaus ei yhtään helpottanut raa'an kalan himoa, ihania kuvia :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaaaa! :) Kuulostaa ihanan brutaalilta tuo raa'an kalan himo. :---D

   Delete
 10. Sä oot niin sushi-pro! Me ollaan väsätty näitä monta vuotta, muttei lopputulos kyllä ole tältä näyttänyt. Meidän pöydässä lajeja on just ja just jotain 3 kpl ja riisit repsottaaa miten sattuu :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha! Kiitos! Tää homma sopii mun kaltaselle näpertlijäsielulle. :D Onneksi repsottavat riisit ei heikennä makuelämystä laisinkaan.

   Delete