-->

Pages

04/02/2014

CLAY IMITATIONS - DIY

Prisman askartelupuolelta tarttui viime reissulla ostoskärriin kaksi pakettia muovailusavea, valkoista ja terracottaa. Olo oli kuin viisivuotiaalla, kun pääsin kotona pyörittelemään massaa muovailuvahan tapaan erilaisiksi pötköiksi, puikoiksi ja palluroiksi. Hauskin kokeilu oli tehdä taikinasta ohut levy ja kietaista se katkaistun puolen litran muovipullon ympärille. Lopputulos näyttää ihan savivaasilta ja on samalla vesitiivis!

Kuten kuvista käy ilmi, tehtailin massasta myös erimuotoisia korujen alkuja ja päällystin sillä pari kierrätyskeskuksesta löytynyttä muovista ovennuppia. Ne aioin vielä koristemaalata seuraavan inspiraation iskiessä. Kuvista puuttu lisäksi yksi kynttilänjalka ja toinen päällystetty kynttiläkipponen, eli tuotosten määrästä ei ainakaan ollut puutetta. :) Onko tuttu aine teille?

I found this clay-like modeling material from grocery last time and was so exited to try different things I could do with it. The funniest experiment was to roll the dough into a thin sheet and wrap it around a cutted half-liter plastic bottle. The result looks like a real clay vase and it keeps water inside! I did also some jewellery parts and covered two 2nd hand (originally plastic) door knobs. Are you familiar with this stuff?

9 comments :

 1. Vau, upean näköiset vaasit!

  ReplyDelete
 2. Oi wau! Tätä pitää matkia joskus!

  ReplyDelete
 3. Oooh, miten hienot vaasit olet saanut aikaiseksi! Loistava idea laittaa lasipullot sisälle, niin ovat tosiaan vesitiiviit. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lasipullot varmasti toimisivat kans, nämä oli siis ihan muovisia limu-/suihkugeelipulloja.

   Delete
  2. Aaaivan! Heh, mietinkin että millä sen lasipullon saa katkaistua... Ja näkyyhän se tuolla tekstissäkin lukevan, että muovisista tietenkin oli kyse - olen näköjään lukenut huolimattomasti.

   Delete
 4. Replies
  1. Kiitos! Etenkin tuosta valkoisesta saa kivoja, terracotan väri ei aivan vastannut odotuksia.

   Delete