-->

Pages

16/05/2014

MARIMEKKO + KIASMA


Kävin eilen ensimmäistä kertaa ikinä Kiasmassa Marimekon ja Kiasman Kimpassa-yhteisnäyttelyn avajaisissa. Kuten kuvista näkyy, taiteilijat olivat todella irrottelleet - ainakin perinteiseen Marimekon linjaan verrattuna. Suurena irtokarkin ystävänä suosikkiteokseksi nousi Hanna Vihriälän jättimäinen seinäruusu, joka oli rakennettu nuppineuloista ja pienen pienistä karkeista. Toinen suosikki oli Kiasman pihalle noussut Maija Louetkarin teos, joka näkyy osittain alimmaisessa kuvassa. Mitä mietteitä siellä, ajattelitko käydä vilkaisemassa tämän?

I visited Kiasma, the museum of contemporary art, yesterday for the first time. Together exhibition, produced jointly by Marimekko and Kiasma, will be open until 7th of October.

20 comments :

 1. Ihanat kuvat. Kiitos tästä, käyn ensi viikolla ehdottomasti katsastamassa näyttelyn.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vilja! :) Ihania oli kohteetkin, mitä kuvata. Suositteluni!

   Delete
 2. Samoin, kiitos vinkistä. Kuun lopulla taas helsingissä ja täytyykin käydä Kiasmassa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin, sehän sattuu passelisti. Ja näyttely oli mukavan suppea, eli kerkeää päivän aikana puuhata paljon muutakin. :)

   Delete
 3. Oi, täytyykin suunnata kiasmaan! Näyttä niin mielenkiintoiselta, vaikka tulikin kamala karkkihimo tuosta ruususta! :x

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin tuli! Ois tehny oikeasti mieli napsia niitä suoraan tuosta seinästä parempiin suihin... :D

   Delete
 4. Replies
  1. :) No sää kyllä varmasti tuut tykkään tästä!

   Delete
 5. Huippua. Nyt kun nämä esittelit, menen varmasti. :) Ristiriitainen suhde mun ja nykytaiteen välillä tylttää usein ajatuksen edetä ravintolaa ja kauppaa pidemmälle siinä pömpelissä. Kokemukset ovat toistaiseksi olleet... no, jätän sanomatta. Mutta nyt menen. Kiitos. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No jospa tämä sais sun tunteet kuohahtamaan toiseen suuntaan. :) Nämä teokset on taatusti helpompi sulatella. ;)

   Delete
 6. Suurkiitokset vinkistä! Viimeisimmästä Kiasma-visiitistä onkin jo aikaa, ja tää kuulostaa erinomaiselta muistinvirkistysnäyttelyltä. Näytti kestävän vieläpä loppukesään asti, niin että siellä todella ehtisi käydäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo katoin kanssa, että kestää pitkän aikaa! Ja ole hyvä vain. :)

   Delete
 7. Kiitos kun näytit kuvia! Haluaisin itsea nähdä tämän, mutta too far away ;)
  Ostin kuitenkin posterin siitä Together sarjasta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä vain! :) Ja juu sama täällä, vielä ei ole tosin seinällä saakka. :D

   Delete
 8. En malta odottaa käyntiä näyttelyssä. Onneksi ei ole kiire vaan sinne pääse vaikka vielä syyskuussakin :D mut eiköhän tuo kesän aikana tule tsekattua, suuri Marimekko-fani kun olen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo oli kyllä mukavan pitkään tuo näyttely auki. Ja sitten mietin, että mitäköhän ne tekee sen jälkeen nuille kaikille teoksille? :) Kiva homma purkaa tuo ruusu. :D

   Delete
 9. Ai miten ihana väriräjähdyspostaus! Olis ollut kiva päästä avajaisiin, mutta täytyy kyllä tuo näyttely käydä katsomassa ihan muutenkin.

  ReplyDelete