-->

Pages

25/08/2014

KNITTING INSPIRATION - A LOOK BACK


Vuorossa aimo kasa menneiden neulontaprojektien muisteloa, näin puikkokauden kynnyksellä.


Nelivärituubi saa luvan aloittaa sarjan, sillä huivista on muodostunut todellinen talven ja välikausien kestosuosikki. Ohjeeseen pääset tästä.
Kaksinkertaisella langalla tehdyt kirjosukat ovat mielettömän lämpimät. Näillä on ollut talvisin mukava tassutella.


Myös takki on päässyt käyttövaatteiden joukkoon. Tämä oli hulluin projekti ikinä, en ehkä enää ryhtyisi. Huh, onneksi tuo on valmis.


Atsteekkipipoon tuli naputeltua aikoinaan kovin seikkaperäinen ohje. Siihen pääset täältä.Pikkuruinen villatakki on neulottu Kotipalapelin ohjetta vapaasti mukaillen. Lisätietoa projektin käänteistä täällä. Samassa tuli puikoteltua myös mustavalkoinen Pilvenreunalla-pipo, joka lienee kaikille alan naisille tuttu Muita ihania -blogista.


Tämä oli helppo ja hauska työ, tuommoinen pieneen päähän passeli laskettelulakki. Mallinhommissa sinisilmäinen kummipoitsukaiseni Aapeli.Ja nämä ne ovat olleet mieluisia tyyppejä niin tekijälle kuin saajallekin. Pupu on hippasen isotöinen, mutta valmis tyyppi vaatteineen päivineen palkitsee. Ohje on Raverlystä, linkki löytyy täältä.Simppelimpää hommaa kaipaavalle aina toimiva vaihtoehto: harmaat perusvillasukat. Nämä olivat ihkaensimmäiseni vajaa kaksi vuotta takaperin. "Tästä kaikki alkoi." Jos mietit kokeilemista, vilkaise aloittelijalle suunnattu postaus Villasukan ohje 2013 ja takuuvarma kantapää.


Nämä lapaset taas eivät koskaan nähneet päivänvaloa. Tai näki toinen, mutta jäi tyystin paripuoleksi inspiraation loputtua kesken.Work in progress. Tämmöiset pitäisi saada valmiiksi tässä syksyn mittaan, paitsi että inspiraatio loppui vol.2.


Tässä tulin harjoitelleeksi erilaisia pintaneuloksia ja lopputuloksena syntyi kirjava läppärilaukku.

Tässä suurin syypää neuleinnostukseeni, kahden vuoden takainen Pilvenreunalla-pipo, jonka halusin välttämättä opetella tekemään. Lähtötasolla nolla tämä tuntui suurelta haasteelta, mutta kaikeksi onnekseni sain sen taklattua.Vielä samaisena jouluna villasukkia purkiteltiin lahjaksi saakka.Nopeiden projektien ystäville voin suositella kuvan helppoa pipoa, nimimerkillä yhdessä illassa valmista. Ohjeeseen pääset tästä.


Pehmoisiin neulepalloihin löytyy hyvä, joskin englanninkielinen ilmaisohje. Näitä on tosi hauska näprätä ja pimpulat syntyvät joutuin!


Ei muuta kuin iso kasa neuleintoa kaikille taitoihin ja hermoihin katsomatta!

Here's a random list of my knitting projects from past 2 years.

25 comments :

 1. Go Kaisa! Taitavaa! Ja mahtava määrä. Itsellänihän on vuoden mummokerhoilun tuloksena valmiina jopa läppärikotelo ja kaksi sukanvartta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Silja! :--) Ja heii, pitikin heti lisätä tuonne listaan oma läppärilaukku, olin ihan unohtanut koko homman! Mummokerhoilu on muuten mahtavaa!

   Delete
  2. Niin joo, sultahan mä sen inspiraation sainkin! :D Jep, mummokerho on ihan paras harrastus, vaikkei juuri aikaan saisikaan.

   Delete
 2. Jes! Just tänään ääneen mietin, että mitähän sitä neulois! No vauvan hatun kaverin uudelle vauvalle tietenkin, kiitos ohjeesta <3

  ReplyDelete
 3. I am a crochet addict, but after this I think I really have to give knitting a try. Especially love the neon pink hat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes you should! :) And that hat is an easy starting point.

   Delete
 4. Upeita! Ihan pakko neuloa jotain kuviollista itselle ensitalveksi. Kiitos inspiroivista kuvista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mimmu! Kuvioitten neulominen on mukavaa puuhaa, kun koko ajan näkee edistymisen niin konkreettisesti. :) Tosinhan se on vaan vähän hitaamaan puoleista.

   Delete
 5. Great outlook on 3nd picture. Beautiful children. But this black&white sweater has stolen my heart :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! <3 So nice words. That's also my favorite. :)

   Delete
 6. Nämä on niin upeita, ihana inspispostaus :) Ei muuta kuin puikkojen ääreen! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mahtavaa, jos tuli lisäpotkua kutomisiin! Sulla sitä tuntuu tosin olevan omastakin takaa aika rutkasti. ;)

   Delete
 7. Tää tuli oikeeseen aikaan. Olen juuri saamaisillani valmiiksi koko kesän tahkotut sukat. Jos tää tästä taas lähtisi ;)

  Nii ja piti vielä sanoa, että toi villasukkien purkitus! Mikä mahtava idea! Kiitos :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu lähtee lähtee, nyt kun illat taas tässä pimenee. Ja ole hyvä, ei muuta ku purkittamaan, saa tosi sööttejä paketteja. :)

   Delete
 8. Niin ihania muisteloita! <3
  Minulla puikot kilisee jo kovasti syksyä, niin paljon tekisi mieli tehdä ja niin vähän on aikaa...eilen maltoin lopettaa joskus vähän ennen yhtä yöllä, ei mittään järkeä! :D

  -Piia

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tuohan se sitte aina on, että ei mitenkään malttas lopettaa ja töihin mentävä silmät ristissä. :--D Onneksi täällä on muitakin puikkojen uhreja.

   Delete
 9. No nyt on simpsakan näköisiä malleja ja töitä. Sitähän vois johonkin noista ohjeista vaikka tarttua, ei olekkaan mikään työ tällä hetkellä kesken jääneenä ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi mikä tilanne! Sitten het vaan uutta tulille, vaikka kaks tai kolme. :)

   Delete
 10. Ihana kuvakavalkadi. Jäin itsekin miettimään, että jos kaiken viimevuotisen näpertelyn kuvaisi yhteen postaukseen, niin tulisi kai siitä aikamoinen lista. Vaikka aina kunakin ajanhetkenä tuntuu, että mikään ei ikinä valmistu. Ja niistä keskeneräisistäkin ja inspiraation lopahtamisen seurauksena keskeneräisiksi jääneistä pitää myös muistaa iloita - onhan vähintäänkin jotain oppinut tai viettänyt mukavan hetken niin kauan kuin sitä inspiraatiota kesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan, niin hyvin sanottu! Mullakin pakkaa jäämään melko monta projektia vuosittain työstövaiheeseen, niin neulomuksista kuin muistakin näpertelyistä. Puhti loppuu puolivälissä, varsinkin jos alkuperäinen visio ei näytä toteutuvan oletetusti.

   Delete
 11. Voi vitsi miten taitava sä olet!
  Mä taidan tyytyä vain tekemään niitä mun suoraan kudottuja tyynynpäällisiäni jotka ovat aivan vinoja. :D
  Mutta on kiva katsella osaavien taitureiden luomuksia. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Höps, hienot on kuitenkin. Pikkusen näytät niille höyrysilitysrautaa ja venyttelet suoriksi. :)

   Delete
 12. Sullon iha super kaunis koti ja ihailen sun kuvaustaitoja ja kädentaitojas :3 Löysin tän blogin vasta äsken ja ihastuin heti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. <3 <3 Ooo, kiitos, ihana kommentti. Mukavaa, jos jaksat jäädä seurailemaan.

   Delete