-->

Pages

08/09/2014

IN LOVE WITH FRESH FINNISH BRANDS + NEW FLEA MARKET IN HELSINKI (!)


Taas oli se aika ja viikonloppu vuodesta, kun Kaapelitehtaalle oli kerääntynyt massiivinen joukko kotimaisia pienyrittäjiä myymään tavaroitaan, vaatteitaan ja ennen kaikkea omia tuotoksiaan. Design Marketin väentungos oli melkoinen ja tehtaan etupihalle rantautuneet street food -myyjät saivat takoa tortilloitaan ja muita herkkujaan taukoamatta. Niin myös tämän pinkin pakettiauton väki, jonka edessä kiemurteli komea jono mennen tullen ja palatessa. En tiedä voiko pop up -ravintolasta saada vielä jossain muotoa söpömpää kuin tästä.


Nopean kierroksemme kuvasaalis jäi todella ohueksi verrattuna paikalla olleeseen tarjontaan. Olisin voinut viettää tunnin sijaan messuilla helposti päivän, niin paljon katseltavaa ja hypisteltävää siellä taas oli. Suloinen Papershop osui tielleni ensimmäisten pöytien joukossa. Darling Clementinen pussukka oli niin vähällä lähteä mukaan, mutta hillitsin vielä tässä vaiheessa kierrosta himoni. Voi veljet, kuinka suurta itsehillintää tuolla saikaan taas harjoittaa. Mikäli norjalainen Darling Clementine ei ole ennestään tuttu, kannattaa käydä pökräämässä merkin nettisivuilla.Tänä vuonna marketista tarttui mukaan pari vaatekappaletta - Vainio.Seitsosen viininpunainen pussukkamainen villakangastakki ja allanäkyvät pirteät Kikerigun karhulegginsit. Tykkään hirveästi nuorten kotimaisten yrittäjien brändeistä ja ylipäätään heidän paneutumisestaan tuotemerkkiensä kehittämiseen - niin fressejä ja loppuunasti harkittuja lopputuloksia! Tuntuu, että asiakkaana saa rahoilleen aidosti vastinetta ja kaupan päälle hyvän fiiliksen.
Kotimaisesta brändäyksestä puheenollen: nämä Jaskalasit hurmasivat meikäläiset ensi näkemältä, eikä vähiten mahtavan nimensä ansiosta. Kuinka hieno tuote puista säilytyskoteloa, kotikutoista Dymo-nauhaa ja umpisuomalaista tuotemerkkiä myöten. Nämä kyseenomaiset rillit tarttuivat mukaan hetki ennen Design Marketin kierrosta Teurastamolta, Plaekan pop up storesta, joka on pystyssä vielä ensi sunnuntaihin (Helsinki Design Weekin loppuun saakka).Viimeinen löytö oli puhtaasti pieni tarvehankinta postilaatikkomme kylkeen. Huomasitteko muuten, että Kaapelitehtaalla järjestetään uusi jättikokoinen kirpputori lokakuun 4.-5. päivä? Paikka maksaa 30 € ja niitä pääsee varaamaan täältä. Aiheesta lisää Helsingin uutisten sivulla.

Helsinki Design Market was full of people and amazingly beautiful stuff, once again. I fell in love with new Finnish brands Kikerigu (the yellow bear leggings) and Jaska (the bambu sun glasses), just to mention a few. Have you already heard that there will be a major flea market in Kaapelitehdas in Helsinki 4th and 5th of October? You can already book a table here!

11 comments :

 1. Oi tuonne olisin niin halunnut päästä. Ehkä joku vuosi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuonne kannattaa kyllä suunnata ensi syksynä. Yksi vuoden parhaista tapahtumista.

   Delete
 2. Oooh..Jaska-lasit on ihan huikeat!

  ReplyDelete
 3. Noi Jaskat on kyllä ihan tajuttoman hienot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, pakettiä myöten! :) Hienosti brändätty.

   Delete
 4. Mistä tuo ei mainoksia kiitos- kortti on? :)

  Sanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi hitsi, se oli joku niistä Design Marketin kojuista - en muista yhtään minkä niminen firma. Koju oli täysi erilaisia seinätarroja. Löytyisiköhän tapahtuman sivuilta kenties jotakin lisäinfoa..?

   Delete
  2. Made of Sundays (http://www.madeofsundays.com/)

   Delete
 5. mikä tuon bannerin fontin nimi on? I H A N A

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Koitin kattoa, millä olin tuon tehny, mutta en löytäny lähdefonttia - muokkasin siis yhdestä ilmaisfontista tuon pfotoshopissa kuvatiedostoksi! Mutta siis se oli joku tuommoinen "light" ihan peruspölkkyfontti, josta poistin ylimääräisiä koukeroita. :)

   Delete