-->

Pages

26/10/2014

COLD AVOCADO SOUP AND OTHER BRUNCH FAVORITES





Pehmoinen avokadokeitto on vilahdellut täällä pariin otteeseen aikaisemminkin, kyseessä on nimittäin oma luottoalkuruokani. Soppaa voi tarjoilla yhtä hyvin lämpimänä tai kylmänä ja se on ällistyttävän helppo ja nopea valmistaa.

Ohje menee kutakuinkin seuraavasti: Kiehauta puolisen litraa kasvislientä. Kuori ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä kaksi avocadoa ja kaada lientä joukkoon sen verran, että koostumus on sopivan juokseva. Lisää loraus kermaa, roiskaus limemehua ja ripaus yrttisuolaa. Siinäpä se!



Muita kestosuosikkeja pöydässä: pikkupiirakat ja munavoi ja hedelmäsalaatti kermavaahdolla. Lohipiirakkaa kokeilin ensimmäistä kertaa, joten sitä ei voi vielä nostaa klassikkolistalle, vaikka makoisaa olikin. Mitä te himoitsette eniten omaan aamupala-/brunssipöytäänne?


You may have noticed a cold avocado soup a couple of times in my blog earlier - it is one of my favorite appetizers and so easy to make: Prepare approximately half a liter of vegetable broth. Peel two avocados and mash them with blender. Add vegetable broth little by little until the soup texture is smooth. Add a dollop of cream, a little bit of lime juice and a pinch of herb salt. And it's ready!

16 comments :

  1. Pitänee kokeilla tuota keittoa! :) Vielä en ole oikein löytänyt avokadolle mitään ruokalajia, josta tykkäisin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokeile ihmeessä! Tuo on niin simppeli, että jo periaatteessa tykkä avokadon mausta, niin pitäisi upota.

      Delete
  2. Ihanalta näyttää, kiitos ihanasta keitto-ohjeesta, pitää kokeilla. Ihanaa sunnuntai-iltaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samoin sinne! :) Toivottavasti maistuu!

      Delete
  3. Kaunista kuten aina! <3 Keitto menee ehdottomasti testiin! Kelpaako jo vähän pehmentynyt avokado joka esim. pastaan on jo liian vanha? Yksi sellainen olisi jo tuossa keittiössä odottamassa... ;)

    -piia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti Piia <3 <3 Varmasti kelpaa, itse survaisin tähän viimeksi vähän liian kovat avokadot ja hyvää tuli siitä huolimatta.

      Delete
  4. Tälle avokado -narkkarille menee kyllä testaukseen. Sitä en vanno, että uhmaikäistä saan syömään vihreää soppaa, mutta jääpähän itelle enemmän ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyt kuulostaa siltä, että saatat tykätä tuosta! On ehtaa tavaraa.

      Delete
  5. That brunch looks really yummy. Never have tried avocado in soup, just as a sauce...will take note...

    ReplyDelete
  6. Näyttää herkulliselta! :) Saanko kysyä; mistä on se elefantti-kulho? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka Nina! Saa kysyä! Löysin fanttikulhot taannoiselta Portugalin reissulta paikallisesta lahjatavarapuodista.

      Delete
  7. Oli aivan superhyvää, onneks ähky sitten laantui illaksi :D Kiitos vielä ja nähään viikonloppua meillä! Mitähän brunssia sitä ite kehittelis.. Tässä mun postaus teiltä:

    http://rawdesignblog.blogspot.fi/2014/10/home-of-pastel-details.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, joo meilläkin paukku navat iltaan saakka. :D Kiitos todella kivasta postauksesta, kohta nähään taas!

      Delete
  8. Tulinkin tänne rawdesign-blogista kurkkaamaan lisätunnelmia! Lempeä tunnelma teidän kodissa, tykkään! :) Brunssi/aamupalapöytään toivon aina croissanteja ja marmeladia. Olen sokerihiiri, joten mikä tahansa makea pannukakuista pirtelöön on bonusta. Ja kiitos avokadokeittoreseptistä, lähtee testiin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! :-) Jooo croissanteista postasinkin ihan muutama postaus takaperin, omia suosikkeja myös! Mää muuten unohdin ne tästä kattauksesta! :D Täällä toinen sokerimonsteri.

      Delete